Och julen varar ända fram till påska

Eller ja, inte riktigt, men i alla fall fram till den 13 mars här. Det är nämligen då jag sågade isär julgranen som först stått i vardagsrummet med glitter och kulor och sen fått flytta ut på uteplatsen. Den var så grön och fin och barrade ingenting, så jag tänkte att jag ställer ut den så länge.

Och där stod den.

Efter ett tag fick jag vattna den.

Den barrade inte.

Innan jul funderade jag på när det var dags att släpa fram plastgranen egentligen, men det hände inte så mycket mer. Ett par dagar efter lucia om jag minns rätt fick jag ett sms med frågan om jag ville ha en gran. Så vi ville det och så blev det.

Den fick förstås bo på balkongen ett par dagar, bland annat för att vi var tvungna att skaffa en julgransfot, men 20 december släpade jag in den och klädde den. Okej, barnen var också med, men ärligt talat så var de mer som lynniga diktatorer än till någon egentlig hjälp. Katterna var inte heller mycket till hjälp.

Hur det nu kom sig så ville grannen inte stå riktigt stadigt i den där foten, så när jag lessnade på att den började luta band jag fast den med glitter i handtaget till balkongdörren. Det i sin tur blev problematiskt när jag min vana trogen skulle bära ut svalnande julmat på balkongen och upptäckte att den delen av hemmet var otillgänglig.

Granen stod sig som ni förstår, katterna tuggade på den, det lilla barnet drog loss kulor och stack sig på barren, men den stod ändå kvar och barrade inte.

Men som ni vet så blir man lite mätt på det där glittret efter ett tag, men tydligen ska granen (och julprylarna) så framme till tjugondag knut, som jag fått för mig var 13 dagar efter jul. Vet ni hur långt det är till tjugondag knut? 13 jävla januari!

Jag stod ut till 10 januari.

Fast det går ju inte att kasta en välmående gran, så därför flyttade den ut och där har den alltså stått tills nyss. I förrgår såg jag plötsligt att den hade börjat barra och då var det inte mycket att vänta på.

3 månader för en julgran är väl ganska skaplig livslängd ändå?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.