Booked

Eftersom jag gillar böcker och gärna läser sånt jag inte nödvändigtvis valt själv så har jag anmält mig till Booked. Det är en tjänst som går ut på att du som läsare får en ny bok hemskickad gratis och som motprestation ska du skriva något om den två gånger under en begränsad tid. Det kan vara något kort eller långt, på facebook, på twitter, instagram eller på en blogg.

Man får ett mail när det är ett boksläpp och så får man anmäla sig till de böcker man är intresserad av och sen väljs några ut. Jag vill minnas att de senaste släppen har lottats ut bland alla som ville ha. När jag anmälde mig så var vi nog inte så många, för jag fick ofta en bok. Nu är det inte lika ofta, men det händer definitivt. När jag är klar med boken så har jag oftast gett bort den till någon annan som velat läsa den och antingen har de fastnat i den bokhyllan eller hoppat vidare till någon annan.

Jag vet inte hur effektivt det här är som reklam egentligen, men rimligen breddar man som författare sin läsarkrets i alla fall och det kan ju inte vara dåligt. En läsare som inte gillar vad man skriver är också en läsare så att säga. Hur som helst är det en väldigt fiffig idé.

Som ni förstår har jag precis läst ut en bok, men skjuter på mitt skrivande om den tills jag 1. inte har så mycket snor istället för hjärna i huvudet och 2. bestämt mig för om jag bara ska skriva något kort eller om jag ska brodera ut en recension. Och för all del vart jag ska skriva om den. Jag ville bara berätta för er andra som gillar böcker att ni kan få en bok lite då och då gratis.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100, Böcker. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.