Visa fittan!

Eller gå och lämna cellprov när du blir kallad.

Det är vad jag har gjort idag. Jag vet att det är många som struntar i den där kallelsen, för hur kul är det egentligen att gå och visa upp hugget m man inte måste och sen ska någon dit med en skrapa och en borste och krafsa dessutom.

Men allvarligt talat, man kallas var tredje år (väl?) så man behöver inte hålla reda på det själv och genom det där lilla, lilla besöket som är över på 5 minuter (inklusive på/avklädning och småprat) så kan man upptäcka och behandla cellförändringar långt innan de utvecklas till en cancer.

Många ställen har dessutom drop in-tider och kallelsen gäller ett år, så det går inte ens att skylla på tidsbrist.

Och det är gratis! (utom på Gotland tydligen)

Gört bara.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.