Vad ska ni äta idag?

Snart ska jag börja jobba efter min föräldraledighet. Snart som i nästa vecka faktiskt, och nu har jag börjat fundera på det här med mat.

Jag brukar laga mat från grunden och kanske att maten tar en timme att få färdig. Det betyder alltså inte att jag står vid spisen och gör någonting, utan i den timmen är eventuellt kok/ugnstid inräknad.

Det kommer att hända att jag jobbar natt samtidigt som Josh jobbar eftermiddag. Då kommer han att lämna på dagis och jag går och lägger mig. Sen går han till jobbet och när jag har vaknat så går jag och hämtar barn som eventuellt är hungriga. Jag kommer att vara trött och sur, men måste ändå leverera någon slags middag och sen möts jag och Josh i dörren efter kvällsmaten när han kommer hem till nattningen och jag åker till jobbet.

Det är här ni kommer in i bilden. Min plan är att så ofta som det går servera mat från frysen som jag ställer på spisen och som sköter sig helt självt, men faktum är att det kommer inte att finnas färdig mat i frysen alla gånger och då måste jag lagat något, men vad?

Vi (jag) gillar inte fisk, men kan tänka mig att servera det ändå förutsatt att grunden är typ torskblock och att det inte smakar fisk. Eller avloppsrör. Inälvsmat går också bort, men annars är jag öppen för förslag.

Vi gillar kött, men borde äta mer vegetariskt. Helst inte jättemycket pasta, men gärna grönsaker. Fänkål och rödbetor gillar vi däremot inte alls. Fett är också gott, så skippa det där med matlagningsgrädde och lightkeso.

Jag vill att det ska gå fort att laga (30-40 minuter? nåt sånt) och helst sköta sig själv en stor del av den tiden. Tänk på att jag är mosig i huvudet vid den här tiden och ungarna hjälper inte till med fokuseringen så att säga.

Det här går fort och är gott, så där har vi pastarätten. Korv med stuvad spenat känner jag är på rätt svårighetsnivå (ja, jag kan stuva spenat, jag menade inte färdig på påse). Pulled pork är också en såndär rätt så funkar, för den sköter sig själv även den gör det länge. Jag kan ju sova under tiden.

Så, ge mig era bästa och godaste maträtter!

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100. Bokmärk permalänken.

15 svar på Vad ska ni äta idag?

  1. Hanna skriver:

    Funkar frysta laxfiléer? Jag tipsar gärna och alltid om laxsoppa, här i LCHF-tappning men det gör man ju som man vill med. Blir det för chili-tungt för egen smak väljer man vanlig creme fraiche och kryddar som man tycker om istället.
    http://lchf-recept.se/lchf-fisksoppa-med-sting/

  2. Hanna skriver:

    Man kan alldeles säkert ta torsk istället men jag har inte testat eftersom jag älskar lax och inte ser poängen med torsk. 🙂

  3. Carina skriver:

    Korvstroganoff med ris alternativt blomkål
    Pulled beef går ju att göra också, ta typ högrev istället och lägg i lite lök, morötter och buljong/vin istället.
    Carbonara
    Hamburgare/coleslaw
    LCHF-pizzan du vet….
    Pannbiff med feta, solt. tomat och basilika i. Tzatziki till.
    Fyllda paprikor (köttfärssås i, ost på. Massor av ost!)

  4. Carina skriver:

    Ta torsk i en smord form. Salta och peppra. Bre champinjonkräm ovanpå och ovanpå det bres en burk svart rom ut. Häll på grädde tills du tycker börjar bli pinsamt och kör i ugnen i typ 175-200 grader tills fisken är färdig. Servera med potatis eller nåt….

    • Drottningen skriver:

      champinjonkräm? Som stuvade champinjoner? Det där har du pratat om förut minns jag.. Pulled beef har jag gjort, men pizza och pannbiffar när man bara vill sova, jag vet inte? Men andra dagar funkar det =) (pannbiffarna kan man iofs med lite framförhållning göra dagen innan och värma)

  5. Carina skriver:

    Stek kycklinglårfilé i småbitar, stek med en hackad vitlöksklyfta en stund, häll på en eller två påsar babyspenat och stek med en stund. Hacka upp ett lagom antal soltorkade tomater…4-5 stycken kanske? och häll i de med. Salta peppra och häll på grädde. Koka ihop någon minut och servera över färsk pasta eller nåt annat….grönsaker eller så….

  6. Carina skriver:

    Ja, champinjonkrämen köper man på burk. Den är gjord av champinjoner, smör och salt har jag för mig.
    http://www.borgens.se/updater/image_archive/64/00000000064_300x_.png

  7. Carina skriver:

    Ja, men lchf-pizzan går ju fort. Bara ägg och ost i botten ju….

  8. Carina skriver:

    Och för mig går pannbiffar fort eftersom jag bara blandar ihop allt, gör biffarna och kör dem i form i ugnen istället för att steka.

  9. Carina skriver:

    Majsgratäng är himla gott. Inte riktigt vegetarisk så som jag gör den, men man kan ju helt enkelt strunta i bacon.

    Smörj en form, hacka en purjolök och strö ut i botten. Gör en stuvning på en burk majskorn och häll över purjon. Lägg skivad bacon över hela stuvningen och sist tomatskivor över baconet. Kör i ugn tills allt är genomvarmt och har fått lite färg och saker bubblar på sidorna. Min mamma serverade potatis till, själv tycker jag den är god som den är utan tillbehör.

    • Drottningen skriver:

      Jag ska prova att göra biffarna i ugn, då kan det funka. Du kanske vill slänga ihop en matsedel till oss? Du bara spottar ur dig tips och vi kan inte komma på 7 olika rätter för en vecka 😉

  10. Carina skriver:

    Men du är ju så kräsen 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.