Orsak och verkan?

Jag läste i någon av kvällstidningarna (pappersupplagan den här gången) att man på Norrtäljeanstalten glömt att låsa in fångarna en kväll (alltså, i cellerna, inte glömt att låsa fängelset. avdelningarna är ju låsta) och då hade fångarna tassat ut och bakat kladdkaka och tittat på en film på tv som heter The hot chick. En film som jag för övrigt blev mer eller mindre tvingad att kolla se eftersom mina arbetskamrater tyckte att den var ”gullig”.

Redan när jag läste om de bakande fångarna så blev jag lite varm i hjärtat. Det var lite sött sådär. De hade ju kunnat trasha avdelningen istället och sen börjat gorma om hur eländigt de har det, men istället slängde de ihop en kladdkaka och kollade på tv. Sött alltså.

Nyss läste jag Svd och där står det att alla fångar på Norrtäljeanstalten som vill får träna yoga för att minska sin aggressivitet. Jag kan se det framför mig. Stora, ärriga män med dåligt gjorda tatueringar som är vana vid att spänna musklerna och skrika sitter på små kuddar i en ring, lyssnandes på nån flummig avslappningsskiva och gör konstiga andningsövningar och stretchar.

Och tanken som ploppade upp i skallen var att självklart så är det yogafångarna som bakade kakan. Jag har ingen aning, men nog verkar det lite misstänkt?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Orsak och verkan?

 1. Mia* skriver:

  Mäh! Vad tyckte du själv om filmen, då?

 2. La Reina skriver:

  Jag visste inte att det var det som var av intresse i det där inlägget, men okej, den var precis lika usel som titeln antyder. Romantiska komedier har för övrigt aldrig varit någon stor grej hos mig 😉

 3. En liten tant skriver:

  Yoga och kladdkaka, underbart! Det är lätt att glömma att interner även är människor. Brott är brott och det finns straffpåföljder som ska utdömas. Men se’n ska de ju ut i samhället och helst utan att återfalla i brott.AnnBritt Grünewald på sin tid gjorde sitt yttersta för att påvisa detta och arbetade för att fängelsevistelsen skulle innehålla saker som stärkte dessa sidor hos ”hennes pojkar” som hon kallade internerna.

 4. Staffan skriver:

  ”DISKA EFTER DIG! DIN MAMMA SITTER INTE INSPÄRRAD HÄR!”

 5. Vad skönt att få höra en positiv historia från den svenska kriminalvården – ett håll där vi annars bara brukar höra larmrapporter ifrån.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *