Lite lästips

Efter vad det nu är för underhållning man tittar på på lördagar så tänker jag att lite läsning kan vara på sin plats. Det här till exempel, från dagens Svd om övervakning. Och praktiskt nog så har de samlat lite andra grejer om integritet efter den artikeln. Jag har inte läst dem själv, men ska alldeles strax. Det kan du också göra tycker jag.

Det är snart val och aldrig någonsin har väl de båda blocken stått så nära mitten och trängts som nu och ingen vågar vare sig tycka eller säga något som skulle kunna tänkas sticka ut. Däremot så kastar båda skit åt det andra hållet.

Istället för att gå ut och berätta vad de vill göra och hur så ägnar sig politikerna under ett valår åt att berätta vad de andra vill göra eller ha gjort. Orkar man syna bluffen så fattar man att alla är egentligen ganska nöjda. Det är någon procentsats hit eller dit och ska man höja priset på snus eller spara på äldreomsorgen? (äh, vi tar båda vaffan, orka)

Men integritetsfrågan, som tills för några år sedan faktiskt var en ickefråga, där kniper de allihop. Jag tror på fullt allvar att oavsett vilket block som vinner valet så blir skillnaden för de allra flesta, precis som vanligt knappt märkbar, men det vi behöver är ett par stycken i riksdagen som har som huvuduppgift att faktiskt bevaka våra intressen som medborgare, att se till att vi får vara ifred helt enkelt. För det är också så att det redan finns folk i riksdagshuset som tycker att FRA-lagen är lika nödvändigt som en kräksjuka och att man helt enkelt inte ska spionera på folk utan anledning, men de behöver stöd och hjälp och inte skäll och inskuffning i ledet (alternativt marsch ut i kylan)

Ja, på tal om lästips. Jag har en kategori som heter just integritet. Här kan du också titta. Inte så färska poster, men vi har snarare halkat ner en bit till på det sluttande planet så det funkar nog att läsa ändå.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100, Integritet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *