En liten ljusglimt

Gör om, gör rätt, sa bland annat Christian Engström under FRA-protesterna medan vår statsminister mest duckade och mumlade att det är bäst att debatten lägger sig. Sånt sätter spår förtroendemässigt, självklart inte för alla de som har rent mjöl i påsen, men för oss andra, som vet att vi alla har någon liten skalbagge i mjölpåsen och det är betraktaren som avgör om det duger eller inte.

EU-domstolen har kommit fram till att datalagringsdirektivet ska ogiltigförklaras eftersom den leder till allvarliga intrång i människors rättigheter. Vilket inte borde komma som någon jätteskräll direkt. Beroende på vem man frågar så är det viktiga nu huruvida Sverige får tillbaka pengarna som betalats i böter när Sverige stod emot genom att typ söla igenom direktivet eller om regeringen helt enkelt ska snabba sig på så mycket det går och helt enkelt riva upp lagen.  Väldigt modigt förresten att protestera genom att söla. Det brukar vår äldsta göra när han inte vill städa också och det funkar ju grymt bra.

Bahnhof har direkt gått ut med att de tänker sluta lagra våra uppgifter och det enda rätta är förstås att de andra operatörerna följer efter. Cynisk som jag är tror jag att de flesta kommer att göra ingenting tills regeringen funderat färdigt på hur de ska lösa det här. För trots att det inte kan bli trångt nog längst fram bland dem som värnar om vår integritet så har vi ju sett att det är bäst att när stå lite i skymundan när det börjar blåsa. Det är lite så vi jobbar i det här landet.

Men jag ska inte var omöjlig. Det här är ju en ypperlig chans att lyfta integritetsfrågorna innan valet och att åtminstone börja arbetet med att stänga storebrors ögon och öron. Regeringen skulle skulle kunna gå ut med att de inte är intresserade av våra uppgifter innan lagen är omarbetad och godkänd. Då vågar kanske operatörerna dra ut kontakterna också.

Visa mig vad ni går för. Visa att ni menar allvar med er omsorg om medborgarna bortom skattesatser och pajkastning.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100, Integritet. Bokmärk permalänken.

2 svar på En liten ljusglimt

  1. Mia* skriver:

    Jag läste det här först, bara så du vet. 🙂 Dagens gladaste nyhet, om DLD alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *