Om datalagringsdirektivet

Jag känner att jag är lite illa ute idag vad gäller tänkandet efter två nätters arbete och tydligen tre timmars sömn idag, så jag gör det lite enkelt för mig igen.

Ni minns kanske att vi dels var tvungna att införa datalagringsdirektivet för att EU sa det. Om vi inte gjordet det så skulle Sverige få betala böter på förtitusen miljarder Euro. Och det är väldigt mycket pengar.

Och nu när det är infört och EU-domstolen till sist kommit fram till att direktivet är olagligt så verkar det inte vara så bråttom med att plocka bort det. Vilket är intressant, allt tvång som faller av mig brukar i alla fall jag försöka skaka av mig så fort det bara går, men ja, nu måste vi ju lösa brott och tänka på barnen så då blir det väl lite annat.

Det verkar dock vara sådär med brottsbekämpareffektiviteten (fint ord va?) vad gäller datalagringsdirektivet. Så då är ju frågan hur man ska motivera direktivet framöver. Jag tänker att Alliansen inte ens själva tror på en valseger och därför kan de fortsätta att gömma sig bakom Beatrice Ask som säger så tokroliga saker jämt och de rödgröna, som förstås också vill ha kvar direktivet behöver inte uttala sig för de tänkte minsann på din och min integritet så de är helt oskyldiga i den här röran.

Men det är klart att man undrar lite, för precis som Josh säger att om det var så att datalagringsdirektivet var så effektivt som vi ska tro, så borde något så kritiserat försvaras med statistik tills vi inte kan ta emot mer. Men nej.

Glöm inte att det är val till EU-parlamentet snart.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100, Integritet, samhälle. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.