Sköna maj

Jag vet inte hur det är med er, men den här bristen på ljus håller på förvandla mig till en våt filt av trötthet. Vädret består av olika nyanser av grått med inslag av varierande mängd väta. Hela tiden. Det är faktiskt inte undra på att man blir förkyld och bara längtar tillbaka till en varm säng, för vad finns det att kliva upp till? Ännu en grå och regnig dag med fuktiga kläder som aldrig riktigt torkar. Hur står britterna ut och hur är självmordsstatistiken där borta egentligen?

Så jag blir mosig i huvudet också. Tydligen så pass mosig att jag går till dagis med mina barn fastän det tydligt står på schemat som jag har gjort att de ska vara lediga. Hade jag känt mig piggare hade jag ju sjunkit genom jorden där jag just dumpat av unge 1 när en i personalen kom farande med schemat, men nu orkade jag inte utan bad om ursäkt och sa att jag kunde ta hem barnen igen. Nu ville de behålla dem ett par timmar trots allt, men skämmas får jag ju göra ändå. Så mycket för prettomorsan som inte har barnen så mycket på dagis.

Men vädret då. När man tänker på att det är ungefär fem veckor kvar till midsommar blir man ju gråtfärdig. Det är alltså mellan 7 och 10 grader varmt på dagarna! Vid två tillfällen har jag suttit på uteplatsen och druckit kaffe hittills. Två! Varav en av gångerna fick vi gå in för att vi frös.

Det är så att jag nästan ser fram emot att åka till jobbet. Jobbar man natt är man i alla fall inställd på mörker och skuggor.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.