Lite funderingar

Det är ju så himla praktiskt att andra skriver läsvärda saker som man bara kan länka till. Som det här, om att brevbärare vägrar dela ut Sverigedemokraternas valmaterial. Det är klart att det ska delas ut. Det rör sig om material från ett folkvalt parti och man har tydligen bestämt att posten ska dela ut valsedlar och då gäller det alla. Även valsedlar från partier vi inte sympatiserar med.

Personligen hade jag hellre sett att inga valsedlar delas ut, för ärligt talat, känner du ens nån som tar med sig en valsedel hemifrån till röstlokalen? Och om man skulle vara orolig för att det inte skulle finnas några från just det partiet man vill rösta på så kanske man kunde gå till partiets hemsida och aktivt beställa hem? Något sånt.

Vi fick den omtalade trycksaken igår. Jag öppnade och konstaterade att jag inte skulle köpa vare sig en bil eller socialt välstånd av någon av dem och så kastade jag alltihop i papperskorgen. Men så bor jag i ett område där vi med jämna mellanrum får Telgekuriren  i brevlådan så vi kanske bara är luttrade.

Men det är ju så här, även i mitt jobb som undersköterska, att jag måste utföra handlingar och hjälpa  människor vars åsikter och människosyn är så fundamentalt olika mina så att jag får både knyta näven i fickan och bita mig i tungan. Jag har fått höra hur färgad kollega fått höra att hen inte är välkommen för att ”jag ska fan inte ha några tjyvaktiga negrer i mitt hem” och själv blivit kallad allt ifrån hora till mördare, men jag måste ändå göra mitt jobb. Eller skaffa ett annat förstås.

Det är lite samma sak med den här reklamkampanjen i tunnelbanan nu. Självklart ska SD få annonsera på samma villkor som andra. Och självklart ska folk få ringa ner SL och kräva att reklamen tas ner. Däremot ska reklamen sitta kvar så länge den inte är olaglig. Och den här motreaktionen är ju jättekul. Det finns saker man kan göra som privatperson, men som yrkesutövare ska man göra sitt jobb. Eller byta som sagt.

Vi har trots allt fortfarande yttrandefrihet och det betyder ju att folk får säga allt möjligt dumt. Alternativet är att den som just nu har regeringsmakten bestämmer vad som får sägas och det gillar nog ingen av oss. Det skulle ju kunna betyda att det är du som tycker ”fel” nästa gång.

Däremot så behöver vi inte lyssna. Vi kan skicka tillbaka, vända ryggen till.

Man kan förstås fråga sig varför jag ens skrev det här när jag bara skulle länka som jag gjorde i början. Vissa vet helt enkelt inte när de ska sluta.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100, samhälle. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.