Medmänsklighet

Jo, men klockan är 22.00 och jag har en unge här som förvisso ligger i sin egen säng, men som sjunger högt och ljudligt och jag fattar ju att det här med att komma på något att blogga om och sen få ihop det är ju bara att glömma.

Men, som så ofta när det blir så här så visar det sig att någon annan inte har en billig unge just samma kväll eller något annat som ställer till det, utan istället får ihop det. Som Deepedition idag.

Fast, det jag inte riktigt förstår med Jimmie Åkessons uttalande om att vi inte borde ta emot fler syrier (eller andra heller, men ja, nu var det ju syrier det handlade om) är den här förvåningen hos andra. Eller kanske förvåningen över att hans väljare inte blir upprörda. Jag fattar verkligen inte, en av hörnstenarna hos Jimmie Åkessons parti är ju att de inte vill ha hit folk utan vi ska sitta här och slänga med våra blonda lockar och inte beblanda oss på grund av orsaker.

Och ja, förlåt, hjälpa folk på plats. Titta på bilden i slutet av inlägget jag länkade till i början. Exakt hur ska vi hjälpa de här människorna i Aleppo till exempel? Det pågår ett krig där, när man sticker ut huvudet genom ett fönster kanske man inte har något att dra in två sekunder senare. I min värld känns det rimligaste att civilbefolkningen ska därifrån, men okej. Jag är inte världsproblemlösare av rang heller.

Det kan nog stämma förresten, det här med att när folk skramlar med nycklar och skriker på SD så får de fler röster, för ju mer dumheter som kommer från det hållet desto mer benägen blir jag att vilja öppna gränserna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100, samhälle. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *