Loppi Änglamark

Nu har jag fått ännu en såndär blogbag skickad till mig. Det är ju inte så himla flådigt som man kan tänka sig, för det är ju inte så att någon bara ”åh vilken fantastisk blogg, undrar om hon vill skriva om mina saker”, utan man får ju anmäla sig. Men i alla fall.

Den här gången är det Coop som samarbetar med Loppi, eller närmare bestämt Änglamark. Och jag gillar Änglamark. Och eko. Det som är bra med Änglamark är att de trots sin ekomärkning ändå håller sig på en okej prisnivå. Många märken drar ju gärna iväg prismässig och slänger kanske på en fin etikett eller så innehåller de teblad skördade för hand av en tibetansk jungru. Änglamarks teblad kanske är skördad av den tibetanska skökan istället eller nåt, men hon är ändå hel och ren så att säga. (till mitt försvar så har jag jobbat 4 nätter på raken och sovit för lite, så är jag obegriplig så beror det på det).

Jag kategoriserar mig numera som en matsnobb, om än inte av värsta sort, men som sagt, vi gillar änglamark. Det som möjligen stör mig är när Änglamark sakta tränger ut de andra ekologiska alternativen i butik.

AnglamarkNY

Fusilli: Jag vill minnas att vi köper den här ibland. Vi äter inte pasta jätteofta, så våra pastasmaklökar kanske inte är optimala, men alltså, för mig är det här makaroner. Varken mer eller mindre. Gott så.

Ketchup: Innehåller 86% tomatpure. Att jämföra med Heinz som har 50% och då handlar det ju om hur mycket tomat man vill att ketchupen ska smaka. Jag gör korv stroganoff på tomatpure, men jag har bekanta som använder ketchup och tänker att den här kanske till och med jag skulle använda till det om det kniper? Andra ingrediens är socker, men trots att jag av vissa uppfattas som sockernazist så ser jag inte det som ett problem eftersom vi bara har ketchup till korv i princip och det äter vi inte heller speciellt ofta.

Mörk mintchoklad 70%: Den här har vi också provat förut. Eller vi och vi, sambon. Och det ska sägas att han är inte särskilt förtjust i vare sig mint eller mörk choklad, men den här bara försvann. Den är dessutom rättvisemärkt om det känns viktigt.

Valnötter: De här tänker jag ta med mig till jobbet som snacks. Jag har minst sagt begränsade möjligheter att ta matrast (vi har sk ”måltidsuppehåll” vilket i praktiken betyder att jag får äta när jag vill, så länge ingen behöver mig. Det varierar kan man säga) så något som man bara stoppar i munnen som är energirikt är precis vad jag behöver och såna där måltidsbars smakar för mycket godis för mig.

Rostad lök: Jag har aldrig fattat grejen med rostad lök, använder man det till något annat än grillad korv? Tipsa mig så ska jag testa det, annars blir det med korv nästa gång vi grillar.

Kakao: Och som av en händelse har vi kalas på lördag, så jag tänker att jag måste nog baka en kladdkaka. Eller schackrutor som inte är några rutor alls. Också rättvisemärkt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Det här inlägget postades i Drottningsylt testar. Bokmärk permalänken.

3 svar på Loppi Änglamark

  1. Linda skriver:

    Leverpastej, remoulad, rödbetor och rostad lök på pumpernickel låter fullständigt vidrigt, men är inte dumt alls. Rentav min favvo bland ”istället för middag-mackor”.

  2. Linda skriver:

    Du är inte den första att kräkas lite i munnen… men gott är det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.