Ge dem vad de vill ha

Extra val alltså. Ingen kan ha missat att SD (och Alliansen) röstade ner de rödgrönas budget och sen kastade alla skit på varandra lite till och extraval ska utlysas. Det man (som i ”samhället”) tror är att valresultatet blir ungefär detsamma som det i september, men frågan är om någon ens har funderat på vad man ska göra då?

Och alla pengar som pumpas in i det här valet som alla aktiva politiker är så ”taggade inför”. Det kanske bara är jag som medborgare, men jag är så in i helvete trött på en valrörelse som aldrig verkade ta slut ens efter valdagen och nu har de fått en ursäkt till att aldrig sluta. Och med valrörelse menar jag pajkastning. Kanske är det åldern, men jag har aldrig varit med om en valrörelse som så mycket har handlar om vems felet är och så lite om vad de olika partierna vill göra. Grattis Sverigedemokraterna, så åtminstone vill någonting. Och kan kasta paj på alla andra för att de inte får vara med i etablissemanget.

Att ingen har genomskådat det förresten? Med tanke på hur mycket plats de får i media och det faktum att de enligt praxis fick vice talmanposten som tredje största parti, så vill jag påstå att de definitivt tillhör precis det etablissemanget som de säger sig avsky och samtidigt vilja släppas in till.

Pengarna ja. Nu minns jag inte hur många miljoner ( säkert fyrti tusen miljarder) som det här extra valet kommer att kosta oss, men många är det. Till vilken nytta? Och vad ska vi göra sen? För SD har ju nogsamt skärpt kraven och det senaste jag läste var att de tänker rösta ner varje budget som inte minskar invandringen. Jag tycker att deras löften till bland annat pensionärerna ekar ganska tomma nu, för just sånt visar ju att de faktiskt struntar i båda penisionärer och ensamstående (svenska) mammor.

Har du bolån? Tänk på vad som händer med räntorna när ett land inte längre är politiskt stabilt? Jag vet alltså inte, men vi ska lägga om ett av våra och funderar lite på sånt.

Så vi tänkte, inte helt seriöst förstås, men kanske en minst lika bra lösning som någon annan, vad sägs om att SD får bilda regering? De är ju duktigt styva i korken och är enligt dem själva inget enfrågeparti och de hade visst en budget och allt.

Så. Var så god. Styr landet.

Nu har det fan brunnit i huvudet, tänker ni, och det kanske det har, men alternativet verkar ärligt talat inte heller så jävla bra. För jag vill förstås inte ha SD i regeringsställning, om det var upp till mig så skulle de får återgå till en tynande tillvaro i en mörk källarlokal, men 13% av svenska folket gillade de här unkna typerna (och åsikterna).

Men jag (vi) tänkte att om SD får bilda regering (blir svårt, för ingen vill ju samarbeta. Nej, inte ens alliansen fast SD har röstat med dem i flera frågor) så får de bevisa vad de går för. Det blir naturligtvis kaos ett tag när de ska genomföra sina förändringar i invandringspolitiken, för medan de ägnar sig åt att stänga gränser så är det en massa andra saker som också måste skötas om. Skolan till exempel. Arbetslösheten. FRA. Skatterna. Jordbruket. Såna där trista saker som man kan jämföra med att städa och tvätta kläder i ett hem. Jävligt trist när man håller på, men ännu tristare när man inte ens har underkläder att vända ut och in på.

Jag ger dem ett halvår.

Och sen har vi ett extra val.

Då misstänker jag att till och med de mest inbitna sett vad det är för ett skånskt kompisgäng vi har att göra med och att våra andra politiker kan sluta käbbla och helt enkelt ägna sig åt det de får betalt för, nämligen att bedriva politik.

Jo, jag vet, det finns förstås brister i resonemanget, men ärligt talat, har vi riksdagsledamöter som påstår att extravalet är en folkomröstning om (mass)invandring så kanske inte jag behöver göra någon faktakoll eller ens den enklaste googling innan jag presenterar mitt förslag heller.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Det här inlägget postades i samhälle. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *