2. Resultatet

Mitt svar kom efter en dryg vecka, precis i månadskiftet september/oktober, någonstans mellan hämtning på dagis och handling på Coop, men jag hade ju inte väntat mig något annat än ”det är helt normalt”.

”De bilder som togs vid den nyligen utförda hälsoundersökningen med mammografi var ej tillräckliga för säker bedömning. Vi har därför reserverat tid för kompletterande undersökning och läkarbesök. Om eventuell provtagning behövs kan detta utföras vid samma tillfälle. Beräknad besökstid vid provtagning är cirka 1,5-2 timmar”

Vad betyder det ens? Dessutom skulle undersökningen inte utföras på samma ställe som den första, utan på ett sjukhus. På Mammografiavdelningen.

Mitt i en jobbperiod och jag skulle behöva ta ledigt från jobbet och tiden var om två veckor. När man har dödsfall på grund av bröstcancer i färskt minne så hinner man tänka ganska mycket på två veckor.

Naturligtvis så googlade jag. Det är så jag hanterar saker. Jag letar reda på fakta att förhålla mig till. Av mitt sökande förstod jag att jag sannolikt var frisk, men samtidigt så blir de flesta inte kallade på ett till besök. Och även om de allra flesta som blev kallade var friska, så är det ju bland dessa de sjuka är.

Att boka om tiden var otänkbart. Jag kanske var sjuk? Ironin i att kanske få en bröstcancerdiagnos i oktober av alla månader.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

 

Det här inlägget postades i Drottningsylt testar vården, personligt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 2. Resultatet

  1. illika skriver:

    Jag trodde ju att nästa inlägg skulle hamna om slutresultatet. Hur gick det?! Hur går det?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *