Sjungom studentens lyckliga dag

I Södertälje kommun har man bestämt att torrlägga studentflaken helt i år. Detta på grund av att man de senaste åren har haft problem med att eleverna dels är knallpackade och sprutar ner varandra med alkohol. Ja, och alla som råkar befinns sig i närheten, på väg hem från jobbet eller vad de nu kan vara.

Jag har själv inte befunnit mig i centrum under studentdagarna, så jag vet inte hur stökigt det brukar bli annat än vad jag kunnat läsa mig till i lokalblaskan, men att det är stökigt och att alla inte tycker att det är lika kul kan man nog säga utan att överdriva.

I dagens tidning kan man så läsa om beslutet där en elev uttalar sig

– Det kom som en chock, vi borde ha fått en förvarning. 

Ja. Det borde ni. Och det får ni.

Idag! Det är nämligen januari och mig veterligen så har man kört studentflak i juni varenda år.

Och om beslutet hade kommit tidigare, vad skulle eleverna gjort då? Hoppat av skolan?

Det är alltså vad jag vet ingen som har sagt att eleverna, som i de allra flesta fall inte kan köpa alkoholen själva, måste vara torrlagda, bara att flaken ska vara det, så drickan går nog åt ändå och så kanske vi andra kan ta med våra barn rentav och komma och vinka lite till alla glada studenter.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i samhälle. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sjungom studentens lyckliga dag

  1. Maria skriver:

    Borde ju inte komma som en överraskning för någon att det är förbjudet att servera unga under 20 år på alkohol annat än på restaurang.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *