Ännu ett måndagsex?

Vi (sambon) har pratat ganska länge om att köpa en ny tv. Nu är jag sån att jag tycker att man kan använda såna saker tills de går sönder. Det faktum att tvn vi fått av min pappa för fem år sen redan då inte garanterade någon bild när man startade är tydligen inte ett funktionsfel. Startade man om tvn tillräckligt många gånger när det hände så fick man nämligen en bild.

Efter ett tag var det en klåfingrig unge som hade sönder batteriluckan, men den gick ju bra att plåstra fast. När jag för ett par veckor sen upptäckte en spricka i fjärrkontrollen som satt så till att man pressade lite extra på den varje gång man bytte kanal kände jag också att det kanske var dags ändå.

Vi hade dessutom betalat klart spisen/ugnen (synd att jag inte skrev färdigt om det där, men de bytte alltså häll åt oss tre eller fyra gånger, vi fick ta in elektriker på eget bevåg som kopplade nåt, och vi var utan spis i nästan två veckor. Ja, vi blev kompenserade, men ändå) så lite utrymme fanns trots allt fast jag är sjukskriven.

Så. Vi (jag) hittade en tv. Inte alls meningen egentligen, för det var ju som ingen direkt brådska med det hela, men nu dök det upp en som verkade bra till ett bra pris så vi frågade äldste sonen om vi fick låna pengar av honom och beställde.

Det började redan där tror jag, för de var snabba med att skicka och tvn kom snabbt till Södertälje, men sen stod det ett obegripligt meddelande med en röd flagga som betydde ”avvikelse” när vi försökte spåra paketet. I två dygn.

Så jag ringde PostNords kundservice i torsdags och möttes direkt av en röst som informerade om att man hade tekniska problem med att spåra paket, men att man levererade som vanligt. Jovars, ett par timmar senare dök det upp en avi från dem där de berättade att de försökt ringa sambon för leverans två dygn tidigare och kunde han ringa igen och boka tid eller kanske hämta ”här”. ”Här” var alltså en ruta på avin där det antagligen skulle stå vart tvn stod, men som det inte stod något sånt på. Vi var ganska sura över att behöva vänta över påskhelgen för att posten tydligen inte vet hur en telefon fungerar.

För att korta ner historien något så fick vi tag på tvn. Sambon kunde hämta den själv och med viss förtjusning ställde vi den på plats och sen skulle sambon till jobbet. Så jag tittade på den nya (jättestora) tvn en liten stund och gick sen och la mig.

Morgonen efter blir barnen förstås förtjusta över vidundret i vardagsrummet. Förutom att tvn inte svarar på fjärrkontrollens signaler då. Eller jo, EN gång efter att man brutit strömkretsen. Kanske. Vet ni hur lätt det är att hantera en smart tv utan fjärrkontroll? Den är inte så jävla smart då kan jag säga.

Ett tag var vi 6 personer som klurade över det där, bytte batterier (OM det nu skulle varit så att de inplastade batterierna som följde med var dåliga) och gav till sist upp. Det gick ju trots allt att byta kanal via tvns enda knapp så det fick väl gå över helgen. Sambon hittade dessutom en fjärrkontrollapp till telefonen, så vi skulle nog överleva. Under protest förstås, men vad gör man på kvällen innan en storhelg? Kundservice är också lediga.

Vi har haft fullt upp i helgen, så något direkt tvtittande har det ju inte blivit mer än kortare stunder, men så igår efter en middag hos min syster där vi dumpade en unge tänkte vi att nu kollar vi på något tillsammans.

Då svarar inte knappen på tvn på några signaler heller. Det går inte att byta kanal, reglera ljudet eller för all del ens stänga av eländet utan att bryta strömmen. Tvn svarar förstås inte heller längre på den där fjärrkontrollappen. Eller jo, kanske EN gång, om man har tur. Oftast har man inte det.

Så, nu har vi en stor jävla lampa i vardagsrummet kan man säga. Den har nämligen lampor på sidorna av oklar anledning och de lyser ju fint förstås, men så mycket tvtittande blir det ju inte.

Och så undrar folk vad jag har emot tekniska prylar? Det är inte konstigt att jag blivit teknikfientlig när tekniken uppenbarligen hatar oss. Vi kan tydligen inte köpa saker som fungerar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Saker som (inte) funkar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *