Allt går att sälja med mördande reklam

Vi får alltså vad jag tror är helt normala fläckar på kläder för att vara en barnfamilj. Det är mat, fett, snor, blod, och så alla de där man vare sig vet vad det är eller vill veta.
Vanliga fläckar.
Det mesta går förstår bort bara med tvättmedel. Förut använde jag galltvål och fick bort det mesta och fettfläckar kör jag diskmedel på. Jag fascineras över att man fortfarande måste använda en arsenal (nåja) av medel för vanliga hushållsfläckar. Jag fattar att målarfärg kräver något extra, men annars?
Galltvålen tog slut och finns inte i vår vanliga mataffär och jag har väl tänkt köpa den någon annanstans. Ekolådan har  bland annat (ja, vi sponsrar dem, för vi vill äta goda grönsaker/frukter), men hur koftig jag än blivit så kan jag inte med att köpa en produkt där virvlat vatten står med i ingredienslistan. Nej, bara nej till det.
Ja, så vi har varit utan fläckborttagning ett tag då (förutom diskmedel), men så hade de extrapris på nån ny fantastisk produkt från Vanish igen. Jag hatar Vanish. Dels reklamen för produkterna, men främst sen jag fick testa alla produkter som fanns via Buzzador för länge sen. En arsenal av produkter som man kunde använda på lika många sätt. Direkt i maskinen, förbehandla, blötlägga osv. Jag gjorde alltihop och de flesta fläckarna fanns kvar och de som försvann hade lika gärna kunnat försvinna ändå. Och ändå så köpte jag en nu igen, antagligen har reklamen gnagt sig in i min hjärna.
Men den här då, i nån rosa jävla flaska med duttmunstycke högst upp. Jag har använt den. Det som är sant och står på är att den inte luktar. Fläckarna försvinner förstås inte nu heller. Det jag försökte få bort nu senast var kaffe, blod, tuschpenna (för barn, inte såndär som luktar). På vitt tyg så att de syns bra också.
Det enda jag upplever faktiskt tar bort fläckar är solljus på våren/sommaren, men då bleker man ju bort dem och ptja, man kanske inte bara har vita/ljusa kläder? Möjligen så funkar blötläggning i Klorin om det gäller vit tvätt.
Så. Har ni några tips?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.