Sitt!

Vi måste prata om pojkars kisseri. Det slog mig tidigare idag när jag skulle gå och kissa sådär prydligt som flickor alltid gör, men fick börjar med att torka golvet eftersom en pojke (jo, jag vågar påstå det eftersom det är tre av hankön och två av honkön som bor här, varav en hona är en katt) inte varit så prydlig. Till hans försvar så tror jag att han är tre år gammal och då kan det mesta bli lite kladdig och konstigt.

Under min uppväxt så satt flickor och kissade och pojkar stod upp. Jättepraktiskt när man är ute i skogen till exempel och bara kan smyga upp mot ett träd och se lite hemlig ut. Som flicka måste man liksom hitta ett jävla snår som kan klia en i stjärten efter att man halat ner byxorna till fotknölarna och satt sig på huk. (hoppas, hoppas att det inte är kryp i snåren. Tänk en fästing som kravlar omkring.. uääääääh!)

Nu har vi i västvärlden oftast tillgång till toaletter. Jo, även män, fast jag tycker att jag ser dem i tid och otid stå i någon buske och se hemliga ut, Eller mot en husvägg. Eller en stolpe. Eller bara nåt att sikta på. Ett sabla sanitärt oskick är det!

Vet ni vad flickor gör när de är i bebyggda områden och blir kissnödiga? De kniper tills de kan gå på toaletten!

Jag spårar ur här nu. Praktiskt att kunna stå och kissa när man är ute i skogen som sagt, men i övrigt? Först ska pojkarna alltså lära sig att stå och kissa. Träffsäkerheten är ju sådär och oj, titta vilken rolig tvål på handfaten och så vänder ungen sig om och kiss överallt. Det här beteendet verkar inte förbättras nämnvärt med åren, för besöker man ett hem där en ståkissande man bor så är det (om inte någon i familjen är pedant) kissdräll omkring toaletten. Plus en uppfälld toaring förstås. Den använder man ju ändå bara när man ska skita (läses lite manligt sådär, lite skrockande)

För att inte tala om i offentliga miljöer! Nej, kvinnor är inte ett under av renlighet, men de kissar faktiskt inte runt toaletten. Generellt. Jag generaliserar förstås. Ni förstår det, ingen behöver säga ”Inte alla män!”, men jag tror faktiskt inte ens att männen har tänkt på det här. Inte så många kvinnor heller.

Jag har en bekant som nämnde sådär i förbigående att det blev ju lite mer att städa i badrummet nu när sonen blivit större och skötte kisseriet själv. Hon hade inte tänkt på att han kunde sitta och kissa.

På barnens dagis såg de nästan skamsna ut när de sa att man hos dem sitter på toaletten och kissar oavsett vad man hade att kissa med. Men det är ju helt rätt?

Om man bortser från könet på den som oftast städar, varför skulle man vilja göra en sak på ett sätt som smutsar ner mer än om man gjorde på ett annat sätt? Vi kanske skulle få i oss mer mat på kortare tid om vi åt med händerna, men också mer att städa, så vi äter med bestick.

Och vi torkar av oss efteråt! Era orcher! Skakar ni av kladd från händerna också när de blivit kladdiga? Finns ens den möjligheten i den sanitära misären som kallas urinoar?

Handlar det om att det är lite trevligt att känna lite på polarn när man ändå måste ta fram den? Det kan man nämligen göra sittande också. Vänta med det tills ni kissat klart för allas trevnad.

Som ni förstår sittkissar mina pojkar. Det kan bli grisigt ändå, som jag nämnde i början, man det hör till undantagen. Allt kiss i toaletten, nerfälld toaring och mindre att städa.

Enda problemet med sittkissandet är att de inte kan ståkissa istället. För det är nämligen inte ”bara” att hålla och sikta, om det var så, så skulle toaletterna inte se ut som de gör. Så när vi är i skogen och någon av dem blir kissnödiga så får vi lösa det som man gör med småflickor, ni vet, hålla ungen i knävecken och hoppas på det bästa.

Vi är ändå nästan aldrig i skogen. Jag är säker på att du oftare är i närheten av en toalett än inte också.

Så. Sitt!

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *