Tillbaka till medeltiden?

Jag har nämnt förut att jag använder menskopp och om vilken fantastisk pryl det är. För egen del så blev det katastrof när mensdag 1 dök upp och menskoppen var försvunnen. Borta. Ungarna förstod inte ens vad jag pratade om, den enda kunde påminna sig om att ha sett den någon gång efter att jag ritat en teckning på den, men nångång hjälper inte mig när jag vet att mensen kommer idag, men inte när och inskolning på sexårsverksamhet och.. faaaaan.

För så här är det ju, att när det är dags för mens så ploppar man bara dit den där och fortsätter med sitt liv. Man behöver inte invänta blodflödet.

Vi hittade ingen menskopp och kanske har katten tagit den och promenerat iväg och gömt den på något bra ställe, men det bryr sig inte min kropp om. Så jag beställde en ny, ett annat märke, från Apoteket Hjärtat som alltid varit snabba med sina leveranser och hoppades på att mensen skulle vara en dag försenad. Som back up så köpte jag ett paket bindor när jag väl fick smita från skolan.

Men alltså, först och främst. Gå och noja över att eventuellt få en mensstart med störtblödning i skolan? Man kunde tänka sig att vi kommit längre än så.

Apoteket skickade min kopp två timmar efter beställning och på kvällen fick jag mens och fick alltså återgå till ”det normala” vad gäller menshantering. Jag fick ingen kopp dagen efter heller, tack för ingen service Post Nord, och det råkar ju vara en fredag så jag blev hänvisad till misär i princip hela mensperioden. Kul.

Och jag fattar varför ni suckar när det är mensdags och varför folk tycker att det är äckligt, för det här är ju bara meckigt och kladdigt och… Vet ni hur svettigt det blir med en stoppad bit plastfilm i byxorna? Eller hur den luktar efter ett dygn i sophinken i badrummet? Ja, just, det vet ni nog. Själv hade jag hunnit glömma att det känns som att rulla sig i bajs och sen gå ut på stan. Vad gäller hur fräsch man känner sig alltså.

Med det sagt så menar jag inte att mens är äckligt på något sätt eller att menstruerande i sig är äckligt, men använda bindor och tamponger är faktiskt det och det är inte konstigt om det blir den gängse uppfattningen. Sen kan barnmorskor och gynekologer prata hur mycket som helst om att det är friskt, naturligt och normalt.

Den här hanteringen är för mig på fullaste allvar att jämföra med att återgå till utedass och tvagning i balja innan jul. Jag förstår verkligen inte varför man vill ha det så.

Obegripligt.

Jag känner mig faktiskt smutsig. Oren.

Jag känner mig också vilsen. Blottad. För i vanliga fall fortsätter mitt liv som vanligt när jag har mens. Jag luktar som vanligt, beter mig som vanligt. Funderar inte på om mina kläder blir fläckiga eller vilka trosor jag ska använda eller om jag har extra skydd med mig.

Jag har ägnat mer tid åt hanteringen av mens än på väldigt längre och jag avskyr varenda sekund.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Tillbaka till medeltiden?

  1. Menskopp.se skriver:

    Kolla även in menskopp.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *