Life hack

Det här gäller småbarnföräldrar främst, men även andra som står där en vecka före jul och ska köpa julklappar till barn.

Jag funkar sådär att om jag råkar se något som jag tror att nån av barnen behöver det närmaste året eller så till bra pris, så köper jag det. Det kan lika gärna vara ett trepack kalsonger som en legoask, det kvittar egentligen, men spontanköper är oftare kläder och ”nödvändiga” saker. Jag skulle lika gärna kunna lägga i växalådan eller för all del lägga in direkt i garderoben.

Från ungefär nu när jag köper något sånt så lägger jag undan allt jag köper till barnen och sen slår jag in det till julklappar. Jo, jag vet, det är inte särskilt kul när man blir större att få kalsonger, strumpor och två tröjor i julklapp, men jag är inte bättre än någon annan så jag kommer förstås att köpa lego, tvspel och leksaker också. För att inte tala om julklapparna de får av släktingar.

Men mina barn är 3 och 6 år och för dem är det fortfarande kul med papper och snören och själva konceptet paket och av 10 paket så ser jag gärna att åtminstone 3 av dem inte innehåller saker jag kommer att snubbla på det närmaste året.

Och om barnet får dubbletter av en leksak? Inga problem. Du behöver inte be om kvitto och byta, för i ärlighetens namn, våra barn har väl inte för få leksaker? Lägg undan och ge bort till lämplig unge i present vid ett annat tillfälle. Extra plus på den eftersom du då slipper leta present. Om det visar sig att leksaken blir en favorit så låter du reserven ligga för att plockas fram när/om den första går sönder.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i barnen, Föräldraskap. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *