Dag 20 Klicka! Blogg 24

Vi har faktiskt en slags urskog i Sverige också, men den krymper den också. Ett par träd hit eller dit spelar väl ingen roll kanske du tänker, men i de här skogarna finns en biologisk mångfald som åtminstone jag vill ska finnas kvar. Det tar många hundra år för en skog att växa sig stor och stark, men det går ganska fort att hugga ner den.

Och dessutom så ska man ju komma ihåg att utan växter

Naturarvet är en stiftelse som jobbar för att bevara gammal skog genom att helt enkelt köpa den och plocka ur den ur konsumtionscykeln. Man genom dem köpa ett träd eller en bit skog, eller, det allra enklaste, göra ett klick för skogen. Det är den där träknappen på förstasidan du klickar på och då skickas du vidare till det företag som sponsrat just det klicket. Varje klick är värt 1-25 öre och det är ju ingenting, men många klick osv..

Alltså, skog är ju bra. Lugnande att promenera i, renar luften vi andas och är hem för hur många varelser som helst.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Blogg24. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *