Dag 22 En vän Blogg 24

Röda korset har också en fantastisk gåvoshop där åtminstone jag blev glad över att hitta ”en vän” för 50 kronor. I Sverige. Det tänker man inte på, men röda korset jobbar inte bara i krigsszoner och svältområden utan också här hemma.

Det finns något som heter väntjänst som röda korset håller i, där en frivillig helt enkelt besöker någon som är ensam. Ta en promenad, fika lite kanske, prata eller vad man nu gillar. Väntjänsten anordnar också gruppaktiviteter och har en telefonjour om man behöver prata. Ofta är det äldre som är ensamma, men inte bara. Det finns förvånansvärt många ensamma människor i Sverige.

Om du känner att du vill göra mer än att ge femtio spänn för att någon ska få lite sällskap, knacka på hos grannen eller kontakta närmaste Röda korset.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Blogg24. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *