Dag 23 Stockholms stadsmission Blogg 24

Jag vet inte om motsvarande finns på andra ställen, men Stockholms stadsmission har i alla fall en gåvoshop online där man kan välja att köpa underkläder åt nån eller varför inte sponsra en fritidsaktivitet för en unge en termin?

De råkar dessutom ha loppisar man kan skänka saker till. Eller köpa saker. Överlag så tycker jag att vi ska tänka lite på vår konsumtion, inte bara nu kring jul. Det går inte att komma ifrån att det är kul att köpa julklappar och det är kul att få julklappar, men allt kanske inte måste vara helt nytt? Porslin till exempel, gör det verkligen någon som helst skillnad? Eller en bok?

Eller för all del under resten av året. Jag tyckte att vi behövde (ännu) en osthyvel och kollade i nån affär. 45 kronor eller något sånt kostade en helt vanlig osthyvel. Jag köpte den inte. Däremot så hittade jag en likadan på loppis någon månad senare för 5 kronor. Som jag köpte.

Genom att åtminstone fundera på 1. behöver jag det här? (behöver kan vara att vilja ha också. Vi behöver inte gå i hemstickat och bo i grottor) och 2. måste jag köpa nytt eller kan jag fixa begagnat? Snällt mot din plånbok och mot miljön och eftersom loppisar ofta drivs i regi av någon kyrka eller stadsmissionen så gynnas även andra av ditt shoppande.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i Blogg24. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *