Somliga går i trasiga skor…

Året slutade som det började kan man säga, det vill säga tämligen uselt.

Varje år på nyårsafton när det blivit mörkt, men innan folk börjar skjuta av sina raketer går vi ut på gården och tänder tomtebloss. Så även detta år, bara det att när jag skulle ta på mig mina stövlar så krånglade dragkedjan i dem. Eller krånglade är fel ord, den fastnade helt enkelt precis ovanför fotknölen och så var det med det. En närmare undersökning visade att den passat på att gå sönder.

Som tur är så hade stövlarna både kedja och snörning, så jag kunde ju få av mig skon åtminstone och tydligen så går det att byta dragkedja i skor, men knappast på nyårsafton och knappast dagen efter heller. Påföljande nätter skulle jag jobba, så att gå i affärer för att leta nya nödskor var det heller inte tal om.

Det har ju varit en varm höst, men lagom tills vintern äntligen lyste upp omgivningen stod jag alltså utan skor. Det jag har är ett par helt ofodrade och hårda kängor som inte lämnar någon som helst plats för några sockor. Man kan säga att jag tillbringar inte så mycket tid utomhus.

Jag hittade i alla fall ett par skor på nätet som jag klickade hem på nyårsaftonskvällen och jag hoppas verkligen att de kommer imorgon, för om det är något jag avskyr så är det att frysa. Jag är ju dessutom en sån sort som blir kall av att tänka på minusgrader och som sen inte kan få upp värmen själv.

Stövlarna var förvisso dyra när jag köpte dem för sex år sen, men de har sannerligen tjänat mig väl och kommer förhoppningsvis efter ett besök hos en skomakare kunna fortsätta göra det.

Så jag börjar året skolös och frusen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i Saker som (inte) funkar. Bokmärk permalänken.

1 svar på Somliga går i trasiga skor…

  1. Pingback: Somliga går inte i trasiga skor längre – drottningsylt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *