Somliga går inte i trasiga skor längre

Det har ju varit så in i helvete kallt den senaste tiden, faktiskt nästan en månad. Ungefär lika länge som mina stövlar har varit trasiga. Jag hittade ju och beställde ett par kängor illa kvickt eftersom jag trodde att det skulle gå fortare än att vänta på att skomakaren lagar stövlarna.

Det var förstås fel och så blev det kallt och jag blev tvungen att panikhandla ett par skor på skopunkten för att över huvud taget kunna gå ut. Sen kom mina kängor och de är varma och sköna och sådär. (så då kunde jag ge bort de nästan nyinköpta skorna till ett flyktingboende istället. Jag behövde dem ju inte längre)

Men jag gick till skomakaren med stövlarna och jodå, man kunde byta dragkedjan och man kunde förvisso inte byta foder, men lägga på skinn bak på hälen där fodret (nästan) var trasigt. Kunde jag vänta en vecka? Hmmm, sa jag, men då trodde jag som sagt att de beställda skorna skulle komma när som helst.

375 kronor för dragkedjan och sen kliade han sig i huvudet angående hälarna där och sa sen att han skulle fixa alltihop för 500 kronor. Dyrt, tänker du kanske? Mjo. Det kan man tycka. Skorna jag köpte på skopunkten på rea kostade 199 kronor till exempel, men jag kan lova att de inte håller i 6 år. Förutom att de inte ens var i närheten av lika sköna eller varma förstås. Säg att stövlarna kostade 1500 kronor (det gjorde de inte, men över 1000 iaf). Varje år har kostnaden för dem varit 250 kronor. Även om jag räknar med kostnaden för dragkedjebytet nu och de går sönder imorgon så har de bara kostat mig 334 kronor per år. Det tycker jag inte är orimligt alls för ett par vinterstövlar. Plus alla dessa år när jag sluppit leta efter nya stövlar. Det är ju också värt en del.

När så stövlarna hämtades visade det sig att skomakaren hade bytt fel dragkedja först, så det var ju bara att byta en till, så grattis till mig typ. Men den där skomakaren är på riktigt så trevlig att jag önskar att jag hade skor att lämna in oftare.

Och nu har jag mina stövlar igen! Putsade och hela. Som nya faktiskt, för 500 spänn. Så om ni undrar över vårens inträde så gissar jag på plusgrader och slask från och med nästa vecka. För de är inte vattentäta, förstår ni.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Saker som (inte) funkar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *