Om teknisk utvecklig

Egentligen så är jag vad man skulle kunna kalla teknikfientlig. När nya funktioner på telefoner kommer så fattar jag aldrig vad de ska vara bra för och jag vill helst att saker ska fortsätta som de alltid gjort. Sen brukar jag bli tvungen att lära mig att hantera den där satans tekniken ändå och jo, ibland blir det riktigt bra.

Jag fattade ju till exempel inte varför man skulle vilja surfa med mobilen, det kan man väl göra hemma? Nu ingressar jag dagligen och måste ha en fungerande uppkoppling. Däremot så måste jag inte vara tillgänglig jämt. Stor skillnad. (det var en parentes, men nog så viktig, för folk fattar inte sånt)

Och det här med en smart tv? Alltså vaffan? Så när vi köpte ny tv så skulle det tvunget vara en såndär smart och stor tv och första intrycket var väl sådär eftersom vi hade en tekniker här två gånger innan den funkade. 3Dglasögon och miljoner inställningar och appar och.. det är en tv! Ungarna älskar den och youtubar och netflixar och har en helt värld av underhållning i sin hand. Bokstavligen. Gapskratten från stora ungen när jag berättar om tecknat på julafton och två tvkanaler är svårt att föreställa sig, men.. det är helt obegripligt. Och inget internet???

Jag var inte så intresserad. Jag skulle bara titta på tv och brydde mig väl inte om hur smart den var och vårt playstation hatar jag. Helt obegripligt hur man kan göra en sån icke användarvänlig pryl.

Och de där streamingtjänsterna? Äh. Vi skaffade viaplay eftersom någon måste titta på nhl-hockey och ungarna hyrde filmer för glatta livet. För vet ni vad? Är man inloggad så är det bara att klicka på hyrknappen så är det klart. Lätt värt det för filmer man redan har på dvd och som ingen vill se. Nu ska det sägas att kundtjänst alltid betalat tillbaka när vi mailat och förklarat, men själva grejen. Ingen kod, inget ”ange betaluppgifter en gång till”eller någonting.

Jag blev inte jätteimponerad. Lite som, ja, kul grej, så fantastiskt? Njae?

Fast nu kan jag ju bli lite irriterad när jag går och lägger mig och sätter på en vanlig tv och programmen  har börjat redan. Eller det finns inget jag vill se? Då vill jag hitta netflixappen och dra igång min nuvarande favoritserie  (Louis Theroux´s weird weekends), men så går det inte. Faktum är att fjärrkontrollen har spruckit så det är inte alltid det går att byta kanal ens.

För ja, vi skaffade Netflix också och faktum är att det till skillnad från den andra streamingtjänsten faktiskt finns ganska mycket att titta på.

Så trots min fientlighet så finns det ny(are) teknik som är bra och jag vänder mig egentligen inte emot utveckling, men det här att man måste ha det senaste och måste haka på och helt plötsligt har man hittat på ett behov som man inte ens hade innan. Igen. Det mesta är ju faktiskt skit på ren svenska.

Mikron? Jag vet att ni har en och ni använder den säkert till att tina mat i och kanske koka te. Tevattnet blir konstigt i mikron och själv bestämmer jag på morgonen eller kvällen innan vad vi ska äta och tar fram ur frysen och stoppar i kylskåpet som sen drar lite mindre el under natten. (ja, kalla mig fantastisk lite spydigt sådär, men jag behöver fan ingen maskin som tinar mat!)

Jag vet inte vad min poäng är, för jag är trött efter 3 jobbnätter och kanske för lite sömn men det är i alla fall mitt andra inlägg i #blogg100.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *