Cheeriosbuzz

Idag blir det lätt att skriva om eftersom jag deltar i en ny bussadorkampanj för Cheerios flingor. Jag har fått hem Cheerios för att testa på familjen och bekanta och sen tycka till om. Vår familj är inte någon storkonsument av flingor, utan mina barn brukar ha äppelmos, russin eller lite honung på sin frukost och själv brukar jag föredra skivad banan. Jag tycker ofta att flingor är alldeles för söta och det är inte någon vana jag vill att mina barn ska ha, att starta dagen med sockerkick alltså. Dessutom så tycker jag att flingor, precis som gröt, inte ger någon långvarig mättnadskänsla utan efter någon timme är jag lika hungrig igen.

I ärlighetens namn så blev jag inte imponerad av innehållsförteckningen trots löftet om 93% fullkorn på förpackningen. Första ingrediens är havremjöl, andra socker. Jag förväntade mig smakmässigt något i stil med kalaspuffar, alltså sött med mera sött på.

I själva verket är de ganska goda. Påminner i och för sig om just kalaspuffar, men inte alls lika söta. Jag mätte upp en normalportion för att mitt test skulle få rätt till, men jag vill faktiskt inte ha mer än en halv. Också något att ha i åtanke om man kör flingor till frukost, men vem mäter egentligen upp portioner? Man häller väl på yoghurt tills det är lagom och sen fyller man på med topping tills korrelationen blir rätt?

Jag blev positivt överraskad smakmässigt och jag skulle nog till och med kunna vänja mig om jag inte hade läst innehållsförteckningen innan, och då har jag bara naturell yoghurt som bas. Inget sötat alltså. Jag kommer aldrig köpa hem Cheerios för daglig frukost, men någon gång ibland sådär kanske jag faktiskt gör det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100, Drottningsylt testar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.