Sharing is caring

Jag hatar att köpa kläder. Har alltid gjort det och inser att det antagligen alltid kommer att vara så. Och det här beror ju inte på att jag inte vill ha fina kläder eller inte bryr mig alls, utan dels så är jag förvisso inte modeintresserad, men framför allt så har jag aldrig kunnat hitta kläder som passar.

Förr var alla kläder för stora, för lilla jag drog 32/34 i kläder och ibland var även dessa för stora. Lagom kul när man är 25 och får försöka hitta något som kanske passar som inte har för mycket Mimmi pigg och volanger på barnavdelningen. Senare blev jag ju gravid och sjuk och tjoff 20 kilo senare så har jag en kropp som inte är min och som jag således fortfarande inte vet vad jag ska sätta på den. Ironiskt nog så finns det gott om plagg i motsvarande 32/34 nu, när jag behövde det och frågade efter det så hette det ”men det är ingen som ha den storleken så vi tar inte in mer än nåt enstaka plagg”.

Okej. Så jag köpte för stora kläder och klädde mig i lager på lager på lager ett tag för att inte drunkna i kläderna. Alternativet var små kjolar och klänningar som jag förvisso också hade på mig, men det var en annan period det.

Förutom det här så har jag jättesvårt att se på ett plagg som hänger på en galge huruvida det ser bra ut på eller inte, så då måste man prova, och det avskyr jag också, ännu mer när man tar en hel radda storlekar och inget passar. För vet ni vad, det är inte bara så att storlek X är olika stor i olika butiker, det är inte ens samma storlek i samma kedja, ibland tar man tre likadana plagg i olika färger, men samma storlek och modell och alla är olika stora. Man kan bli gråtfärdig för mindre, så jag brukar helt enkelt göra roligare saker.

Således är min garderob.. ja, kanske rolig, men inte så inspirerande och hittar jag något plagg jag gillar så hittar man ett antal av dem (och då brukar kedjan som saluför just det plagget sluta med det).

Men så ibland så är det någon jag känner som rensar ur bland sina kläder och så hamnar de ibland hos mig. Folk ber alltid om ursäkt för sina gamla paltor, men jag fullkomligt älskar det. Ikväll fick jag en hel sopsäck med kläder. En del var för litet, en del var råååååsa, en del gjorde väldigt otrevliga saker med min kropp , men det mesta får flytta in min min garderob. Det bästa tycker jag är de här plaggen som jag håller upp och är väldigt tveksam till, som, om de hängde i butik inte skulle få följa med hem ens under vapenhot, men när man får en laddning kläder så provar man. Och så provar man den där grejen som man aldrig skulle köpt själv och.. så är den som gjord för en?

Och när jag tröttnar på kläder så skickar jag dem förstås vidare om de är hela. Det här med att kasta fullt funktionella kläder för att jag tröttnat eller helt enkelt inte använder dem finns inte. Det finns andra människor som vill ha, alltid. Känner man ingen så letar man reda på valfri loppis som drivs till förmån av vad som helst som man gillar eller en kvinnojour eller ett flyktingboende eller.. ja, ni fattar.

För det är också så, att vi konsumerar något så löjligt mycket. Konsumera är bra eftersom det får fart på pengarna och pengar ska ha fart och förflyttas, men vi sliter på resurser och miljö många gånger på samma gång och det är inte lika bra. Så, shoppa gärna, men ge bort det du tröttnat på istället för att slänga.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100, samhälle. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *