Våga vara kräsen

När man jobbar under en helg som påsken, som i princip går ut på att äta godis upptäcker man något ganska märkligt med folk. När man köper sitt eget godis så köper man ju sånt man gillar och även om jag inte är någon sockerråtta själv så fattar jag att man liksom både råkar köpa mer än man hade tänkt och att det åker ner i magen av bara farten.

Jag vet inte hur det är på ert jobb, men på mitt så brukar vi få en del godis av anhöriga och så ställer cheferna ut ett sånt där jättestort påskägg i personalrummet. Alltid innehållande diverse äckligt godis. Det kan vara de där läskiga sockeräggen eller som i år engelsk konfekt och vingummi. Sånt kan man väl tycker om antar jag, men av det jag hörde så var det kanske ingen storjubel direkt.

Men, eftersom det är godis så går folk där och plockar på sig ändå. Dag efter dag. Gärna samtidigt som man suckar över sorten som man ju inte gillar. Och samma människor som går där och plockar på sig godis, kommer om ett par veckor (en del börjar samtidigt som kvällens sista vingummi slinker ner) att tala om för alla som inte bryr sig hur feta de är och att de nu minsann går på diet.

Alltså, jag vet inte, men en början kan ju vara att inte äta godis man ändå inte gillar?

Man kan tänka sig att jag som ändå inte vill ha annat än salmiak och saltlakrits inte kan relatera, men jag gillar ju chips istället. Jag gillar inte dillchips. Ställer du fram en skål med dillchips så kommer jag inte äta dem fast jag med glädje klämmer en påse Estrellas grill och vitlök och det är vad jag menar. Varför skulle jag stoppa i mig något som både är ohälsosamt och äckligt?

Och så landar det hos barnen till sist ändå om man har såna i sin närhet. Det mina barn ser mig göra/säga är vad jag förmedlar till dem. (att mina barn inte svär som borstbindare är med andra ord helt otroligt, men de får tack och lov influenser från annan håll också).

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *