Vad människor gör

En så i mina ögon märklig grej hände i morse. Dagpersonalen börjar alltså klockan 7. Tjugo minuter innan ringer mitt larm om att någon är vid porttelefonen och vill komma in. Det är tidvis en ganska hektisk tid det där beroende på avdelning och jag hade i alla fall den senaste halvtimmen haft fullt upp samtidigt som jag behövde gå på toa. Väldigt mycket.

Jag öppnar porten via larmet i alla fall och frigör tid för att toabesök. Efter någon minut så knackar det på dörren. ”Hallå? Hallå? Jag behöver en tagg för att komma in till omklädningsrummet”

Oooookej, tänkte jag. Och sa. När jag kommer ut berättar han att han är elev till en som jobbar förmiddag (jag visste det) och jag talar om att hon börjar sju i så fall.

Det fanns två avdelningar till på samma våning med personal som inte var på toaletten, ändå väljer han alltså att knacka på toadörren.

Jag tycker det är märkligt. Eller så här, i helvete heller att jag skulle knacka på toadörren om den är låst. Jag hade satt mig i dagrummet eller någonstans och väntat bara, men att döma av hans beteende så var det helt normalt för honom.

Så jag funderar på om det är någon slags generationsgrej. Numera är det ju inte jättekonstigt ändå att ta selfies på toan och väldigt många tar med sig telefonen in på toa för att kolla facebook, spela och för all del svara i den om det ringer. Själv är jag så pryd att jag blir generad av att tänka på att worfeuda med någon som sitter och klämmer i godan ro och att någon svarar i i telefon samma situation?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *