Kvinnor kan

Jamie Olivers tur att hamna i blåsväder eftersom han tycker att man ska äta middag tillsammans ett par gånger i veckan och att vi håller på att förlora vår matkultur eftersom kvinnorna arbetar numera och inte lagar mat hemma. En kvinnlig stjärnkock blir förstås sur och säger att det beror på att män inte lagar mat hemma.

Jag förstår inte hur det ena skulle uteslutna det andra. Kvinnor arbetar och lagar inte mat och män har inte brytt sig om att kliva in där kvinnan gick ut så att säga. Alldeles riktigt.

Ett problem med det är ju att kvinnor av någon anledning alltid ser till att fixa saker. Inom vården t ex, drar man in personal så lyckas personalen ändå få verksamheten att gå runt även fast det egentligen är omöjligt, har maken hemma inte dammsugit på en vecka så gör makan det, precis som hon tvättar, diskar eller slänger ihop en matsäck lite snabbt på morgonen sådär fastän det var pappsen som skulle göra det. Och så vidare. (innan någon man hetsar upp sig alldeles så får jag väl säga att jag tror att det finns män som gör det lika bra, bara det att jag inte har träffat någon som är såpass självgående inom hushållet så att säga) Så länge kvinnor fixar saker kommer mannen inte kliva in och göra det, för mannen är människa och människan är ganska lat och bekväm av naturen. Alltså, finns det trista saker man kan slippa göra så ser man till att slippa, oavsett kön.

(det här fixandet förresten, är ju inte genetiskt eller så utan snarare ett inlärt beteende)

En annan konstig sak är att trots att kvinnor håller på och fixar saker så tror vi att vi är ganska dåliga på det mesta och måste ha kvinnor-kan-mässor och/eller kurser på jobbet som ska lära oss att vi duger. Varför gör vi så mot oss själva?

Själv bor jag i en soptipp eftersom jag vägrar sköta allt städande själv, men tror ni inte att jag fixar och donar ändå? Tvättar kläder så att det finns rena underkläder och strumpor, diskar när diskbänken svämmar över osv. Och jag mår dåligt över att det är smutsigt hemma och känner mig skyldig, jag är övertygad om att mannen inte ens är medveten om det annat än att kattsanden på golvet stör honom. Och så var vi där igen, ack ve, stackars mig som är en så dålig kvinna.

Fast jag vet ju bättre, och jag behöver ingen kurs eller kvinnor-kan-mässa. Jag vill ha städat hemma bara.

Nu skenade jag iväg lite känner jag, poängen är i alla fall att kvinnorna kan inte skylla på männen längre utan var och en måste ta ansvar för sig själv och sitt eget beteende och man kan inte ändra på andra människor utan snarare ändra sitt eget så att reslutatet blir bättre. Det betyder inte alls att kvinnorna ska hem och laga mat och städa, för det gör de ju redan i många fall fastän de jobbar heltid.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Kvinnor kan

  1. charlotte skriver:

    Håller med. Lite individuella städ- och matlagningsstrejker skulle nog vara bra för en hel del kvinnor.
    Men det kanske är lätt för mig att säga. Jag o min man är faktiskt ett sällsynt undantag – det är han som plockar upp efter mig, som städar toaletten när det börjar bli outhärdligt osv.

  2. Danni. skriver:

    Haha nej det är verkligen inte första gången 😀 Det är bara det att vissa gånger så blir sitauationen sjukare än andra gånger.

    Du låter som att du är proffs på att vara kund, du är mycket välkommen i min kassa och vem vet, kanske står det någon riktigt skum typ framför eller bakom dig i kön så du kan få dig ett gott skratt när världens elakaste kassörska slår till *mohahahahaaa*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.