Utan kaffe försmäktar vi på denna ö

Under avdelningen saker som inte fungerar kan vi numera lägga till min kära kaffemaskin. Jag fick ju en sån där helautomatisk fantastisk historia när jag fyllde 40 och den har ju tjänat mig väl. Tills för någon månad sen.

Först började den gnälla om att det var dags för avkalkning och det tog väl i ärlighetens namn ett tag innan jag tog itu med det. Sen började vattnet rinna ur den ojämnt. Det finns ju två rinngrejer (jag vet inte ens vad de heter, men det kommer kaffe ur dem) på den och det kom alltså mindra ur en av dem och nu kommer det ingenting ur den ena.

Jag har köpt rengörinstabletter och avkalkningstabletter och kört rengöringsprogrammet 3 gånger bara idag utan resultat. I manualen står det nämligen att man ska köra avkalkning om det inte kommer något kaffe. Dock att maskinen själv inte ber om någonting alls längre.

Så nu har jag jätteslut på idéer och får ingen latte heller. Eller ja, det går ju fortfarande att göra latte med halva mängden kaffe eller vad det nu blir, men det blir inte samma sak. Kollade på tillverkarens hemsida och om garantin har gått ut så verkar just helautomatiska espressomaskiner vara billiga historier att serva och man vet ju aldrig innan ens om garantin gäller eller om man får skylla sig själv.

Blä.

Nästa gång jag besöker en sån affär så blir det väl till att köpa ännu en laddning rengörinstabletter/avkalkningstabletter och köra ett par gånger till.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100, Saker som (inte) funkar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Utan kaffe försmäktar vi på denna ö

  1. Pingback: Alla dessa grejer – drottningsylt

  2. Pingback: Kaffemaskinen – drottningsylt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *