Mathållningens utmaning (ilandsversionen)

Det här med att bara ha ett litet kylskåp istället för två gör det här med mathållningen lite mer spännande. Om man är van vid att ställa in 8 liter mjölk i kylskåpet så blir det lätt av bara farten att man bär med sig motsvarande hem från affären och sen står man där med ett redan överfullt kylskåp och kliar sig i skallen.

Vi har en snäll granne som kan saker som inte vi kan (han är alltså hantverkare) som kom och mätte och sa saker jag inte begrep följt av ”men det här kan vi fixa” och jag har hittat ett kylskåp som på bilden sa ”mig ska ni ha!”, så vi har någon slags plan. Tålamod förstås, saker tar tid, men det får vara som det är.

Så jag är glad över att ha spelat tetris i mina dagar och barnen aktar sig nogsamt från kylskåpet som ibland spyr ur sig matvaror som hamnat för nära kanten. Om man bara låter bli att rycka eller slänga igen dörren så går det bra. En del grönsaker fick flytta ut på balkongen.

Jag måste alltså se till att saker verkligen försvinner i samma takt som det fylls på. Nu har jag en slags deadline på onsdag när mathem kommer med mat. Ni har säkert också mystiska halvfulla burkar med grejer man bara använder ibland? Och saker man köpt billigt. Slänga säger ni? Absolut inte! Man kastar inte mat som inte är dålig (om den inte är jättejätteäcklig, men då är den ju faktiskt dålig). Vad är ni för miljöbovar egentligen?

Igår fick barnen äta pannkakor både till lunch och middag eftersom jag av bara farten bar med mig ett par paket färdiga för en femma styck och sen… ja, just. Litet kylskåp.

Det blir ju lite av en utmaning också. Hur mycket kan vi göra slut på idag? Hittills idag har jag gjort slut på äggen och kommer snart använda ganska mycket yoghurt, grädde och proviva. Till lunch blir det prinskorvarna och till middagen gör jag slut på småtomater, kapris och.. eh.. vad det nu var.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *