Kämpa bloggen, kämpa!

En sak som jag har tänkt på så här genom halva blogg 100 i år är att det är ju inte så tacksamt att blogga längre. Jag tror att jag har fått kanske 3 kommentarer sen utmaningen började. 3! Någon gång ibland är det något inlägg som retweetas och ibland kommenterar någon förvisso på twitter, men för det mesta så är det som att man sitter och klottrar för sig själv. Bokstavligen för sig själv alltså.

Och nu fiskar jag inte efter kommentarer. Det är inte alls det utan bara att.. alla vill ju ha bekräftelse och tidigare kunde man skriva något, antingen dravel eller för all del om något viktigt och man fick respons på det. Även om det ibland också var respons som innefattade hur dum i huvudet man är.

Nu. Ingenting. Det är lite ensamt. Jag kollar läsestatistiken som jag i och för sig inte vet hur sann den är, och så funderar jag över dig, min ständige läsare, som King skulle säga. Ni är några tappra krakar, men nog saknar jag lite när det gick vilt till i kommentarsfälten och folk tyckte högt och lågt och diskussionen skenade iväg till något helt annat än vad ursprungsinlägget handlade om.

Jag gillar er, mina ständiga läsare fast ni inte kommenterar. Jag är själv dålig på det, men jag jobbar på det, precis som jag jobbar på att orka skriva. Hinna skriva. Däremot så orkar jag inte som min sambo gör, ägna en dag och research och fila och knåpa på ett inlägg. Därav borttappade och felplacerade bokstäver ibland. Orka korrläsa liksom.

I min blogglista är det för övrigt bara en som är med på utmaningen blogg 100. Jag vet inga andra heller och har inte kollat upp utan hakade på för min egen skull. Men det är lite tråkigt alltihop. Jag gillar verkligen bloggen som forum, och då inte bara smink, mode och skandaler eller dagböcker (hej, stora stenen jag just kastade i mitt eget jävla glashus) utan bara folk som som skrev vad de tyckte om nutiden och så andras reaktioner på det. Lite som att sitta i fikarummet och härja över nyheterna, fast det kommer nya människor och härjar tillbaka varenda dag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100. Bokmärk permalänken.

2 svar på Kämpa bloggen, kämpa!

  1. Snigel skriver:

    Jag är också en överlevande bloggare, men vi börjar tunnas ut mer och mer. Folk föredrar Facebook, Twitter och Instagram där de får Direkt Respons på sina inlägg: oj kolla efter tre minuter har jag 200 likes! Där är alla samlade på ett och samma ställe, på gott och ont.

    • Drottningen skriver:

      Twitter är ju kul förstås, men inte alls samma sak som en blogg ju. På en blogg kan man ha långa monologer och resonemang och en tråd, på twitter ska det gå fort och vara kort. Tycker inte de tar ut varandra utan egentligen kompletterar de varandra. (facebook och instagram är mer privat för mig, så jag kan inte dra några paralleller där)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.