En avancerad skrivmaskin

Till avdelningen saker som inte fungerar kan vi nu även lägga till min dator. Igår morse när jag skulle sätta mig och läsa ikapp till mitt morgonte så hade jag inget nätverk och således heller inget nät. Datorn hittade grannarnas nät, men till dem har jag förstås inga lösenord, så det hjälpte mig inte.

Alla andra enheter i hushållet hittade vårt nätverk, både före och efter routerns flertaliga omstarter, men min dator? Nix. När jag stängde av windowsbrandväggen dök det förvisso upp ännu ett nätverk i listan, men det var förstås inte heller vårt.

Det intressanta är att jag hittar ingenstans att vare sig lägga till eller söka efter nätverk heller. Det jag hittar är en lista med tillgängliga nätverk, varken mer eller mindre. Jag har förstås startat om datorn flera gånger med samma resultat. Hur är det ens möjligt? Både jag och sambon har klickat runt för att hitta någonstans där man på något sätt skulle kunna få datorn att på uppmaning söka efter ett nätverk, men nej.

Jag kan inte gärna åka någonstans med datorn heller, för som sagt, den hittar ju nät, bara det att det inte är vårt. Det enklast skulle vara att helt enkelt ta reda på vilka grannar som har något av de tillgängliga nätverken och sen be om lösenordet, men jag tvivlar på att det är görbart.

Rent teoretiskt sett så skulle en unge kunna ha gjort någonting, men jag tror faktiskt inte det och ett hårdvarufel som gör att just vårt nätverk trillar ur listan verkar också osannolikt. Men trots detta, inget nätverk. Och vad har man då? En avancerad skrivmaskin typ. Och det är väl fint om man vill skriva dagbok för sig själv.

Och det här är varför man sparar på grejer, så nu sitter jag med min gamla laptop, den som helt plötsligt fick en blå skärm och som gjorde att jag köpte en ny dator i panik. Som ni förstår så var det inte kört trots allt, men det är sannerligen inte lätt att veta.

Ja, men då är det väl bra då? Förutom att min gamla laptop inte har såntdäringa trådlöst nätverkskort va, så jag alla usbkontakter är upptagna med såna saker (bland annat) och den låter som ett tröskverk och saknar X-tangenten och hp har något ”användarvänligt” skit som vägrar låta sig stängas av, så jag får saker som blinkar i nederkant hela tiden med tips jag inte vill ha och.. uäähhh

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

 

Det här inlägget postades i Blogg100, Saker som (inte) funkar. Bokmärk permalänken.

2 svar på En avancerad skrivmaskin

  1. Pingback: Som magi! – drottningsylt

  2. Pingback: Skyddad verkstad – drottningsylt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *