Dearly beloved

Så. Prince dog igår. Det ska erkännas, det är många år sen jag lyssnade på honom. Någonstans strax efter Lovesexy tappade han mig och kändes galnare och galnare för varje år, men albumen innan är ju helt genialiska. Vad man nu än har för relation till honom, om ens någon, så kommer man inte ifrån att han var en av de stora inom musiken.

Min absoluta favoritlåt med Prince fick en undanskymd tillvara på Sign o the times-plattan och heter Forever in my life. Den kanske inte gör så mycket väsen av sig, men i sin enkelhet tar den sig in under skinnet på ett helt annat sätt än hans stora hits. Dessvärre så hittar jag ingen bra version på nätet, antagligen mycket på grund av hans tankar om upphovsrätt.

Det finns förstås hur många bra låtar som helst som Prince har gjort. Dessutom så har han skrivit låtar åt ungefär alla som är något, så gräver man lite så har vi nog allihop en relation till honom, men jag ville ändå peka på en låt som inte slog.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *