Ut och lek?

Jag vet inte hur det är med er, men när vädret är åtminstone okej eller som nu soligt och varmt så brukar min intention vara att barnen ska ut. Resultatet blir dock inte alltid så, vissa dagar kommer de inte ens förbi kalsongstadiet.

Så här; vi har pratat om att vi ska gå någonstans dit barnen vill och jag säger åt dem att göra sig i ordning. Det brukar betyda att absolut ingenting händer. Eftersom jag inte tycker att jag ska behöva klä på så stora barn så händer det att två timmar rinner iväg här. Under tiden påminner jag med jämna mellanrum, dricker lite te, duschar, städar lite osv.

Till sist brukar stora ungen få på sig kläder. Eventuellt. Då brukar jag tala om för den andra ungen att han ska klä på sig eller så gör jag det åt honom. Ingenting händer förstås, så jag går och hämtar kläder och då vaknar han till och börjar yla om ”jag skuuuuulle!” Här pendlar jag mellan att ge honom en chans till (mer och mer sällan, för då händer ingenting igen och kanske vill vi andra komma ut?) och att stoppa ungen i kläderna.

Idag hade han ovanstånde utbrott över kläderna, tandborstningen, toabesöken och strumporna. Dessutom rann vår nästanbokade dejt ut i sanden och våra andra två försök hade inte tid.

Jag blir inte jättesugen på att gå ut med dem då kan jag säga. Men jag tvingade ut dem på gården ändå där det gnälldes i de 45 minuterna som jag stod ut innan jag tvingade in dem igen. Och det är förstås också fel.

Detta i relation till när man går förbi en lekpark där föräldrar sitter med en korg med fika och barnen som leker och slåss och skriker. Hur kom de ens dit? Vilken tid började de? Mina ungar var uppe vid 7 idag, halv tolv fick jag ut dem genom ytterdörren och då har vi ingen barnvagn, inga tjocka kläder eller hiss att ta hänsyn till.

Kan man betala någon för att sköta om det där?

(barnen är glada och leker nu. Jag.. på uruselt humör för det rinner uppenbarligen inte av mig lika lätt)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i barnen, Blogg100, Föräldraskap. Bokmärk permalänken.

1 svar på Ut och lek?

  1. Sanna skriver:

    Haha, känner igen det där!
    Vår yngste är en riktig slöis på lediga mornar, och det vill man ju unna honom, men NÅN måtta får det ju ändå lov att vara… När kompisar knackar på dörren och vill leka har jag börjat säga att han inte kan eftersom han inte är vare sig påklädd eller har borstat tänderna. Då blir det lite mer action kan jag säga ????.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *