Sopa framför egen dörr först kanske?

Det är lite roligt nästan att Sverige bokstavligen svämmar över av människor som förfasas över obetalda tvagifter (ja, det heter faktiskt så och inte tvlicenser numera) och att vissa människor betalar barnvakt/städhjälp svart och skatteplanerar och har sig. För man göööör inte så. Man kan inte välja vilka lagar och regler man ska följa och alla ska vara lika inför lagen och alliansen visar ju med tydlighet vilket pack de är som beter sig så här. Den andra sidan skulle aldrig göra så, det är bara borgarbrackor från Djursholm som trampar på vanliga människor som redan ligger.

Sverige svämmar över är människor som alltid betalat sin tvavgift, som aldrig betalat grannens unge för att passa sina barn eller som hjälpt grannen att installera tvättmaskinen mot en flarra rödtjut, som aldrig snuvat sin arbetsgivare på en enda semesterdag/komptimme och som verkar uppriktigt förvånade över mediadrevet samtidigt som de gormar över att alla rika får det bättre och alla fattiga får det sämre

Om man sänker en skatt/avgift med en viss procent så är det ganska självklart att den som tjänar mest får högst sänkning i reda pengar, precis som den rika har betalat mest i reda pengar. Jag vet inte om det är det bästa sätter, men det är så man har valt att göra.

Jag har lekt lite djävulens advokat med bekanta som förfasats över det här fusket, och märkligt nog så visar det sig att ingen av dem skulle kunna bli minister. De har medvetet låtit bli att berätta att semesterdagar inte dragits (bedrägeri?), de har dragit av kostnad för bilresor till jobbet i deklarationen fast de åkt kollektivt, deras barn har pangat ett par rutor, varit med i slagsmål och en del av dessa människor har dessutom köpt öl till sina ungar fastän de bara varit 17 år.

Argumentet som följer efter det brukar vara ”jamen jag ska inte bli nån jävla minister”. Nej, kanske inte, men det hade nog inte våra stormpinade ministrar/exministrar heller tänkt för alltför länge sen. Efter vad jag förstår så är dessa något så märkligt som människor som har haft riktiga arbeten och inte blivit utvalda av partiet som knattar och sen ministerfostrade. Må så vara att de inte haft timanställning på Burger King, men de lär ju ha varit lite närmare verkligheten än Göran i alla fall. Bara för att ta ett exempel. (nu är Calle Bildt ett undantag, men å andra sidan så har han betalat tvavgiften också, som en god och fläckfri medborgare) Man får alltså välja mellan en regering full med drillade minsterägg som håller på att kläckas eller den fula ankungen. Typ.

Gissa om jag därför blev förvånad när jag läser en av kvällstidningarna och upptäcker att två stycken blivit fällda för fildelning. Eller ja, just det är väl inte så förvånande eftersom det är olagligt. Det som fick mina ögonbryn att höjas en aning var webfrågan som löd: Efter domen: kommer du att fortsätta att ladda ner musik och film? och 79,2% svarar ja.

Ska man vara petig så är det nu inte själva delandet av filerna som är olagligt, utan delandet av filer som andra har upphövsrätt till, men det känns som en petitess i just det här sammanhanget.

79,2% tänker alltså mycket medvetet och helt osolidariskt bryta mot svensk lag även i fortsättningen. De vet att de gör fel, men struntar i det och tycker att de står över lagen, kanske för att de tycker att det är en skitdum lag som inte är värd pappret den är skriven på.

Intressant.

edit: enligt expressen så tänker 89% fortsätta att fildela och bara 10% uppger att de inte fildelar, 2% tänker sluta.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *