Ge mig ditt blooood

Så i onsdags fick jag då äntligen lämna blod för första gången. Jag skulle ha gjort det förra onsdagen, men då visade sig att blodbussen inte fick plats på torget där den brukar stå utan stod helt otillgängligt för mig. Innan dess så har jag också försökt utan att lyckas och under våren har det varit det ena med det tredje som gjort att jag inte kunnat eller fått lämna, men nu var jag alltså äntligen på gång.

Lite orolig för den där grova nålen var jag allt, fast jag inte är spruträdd, men det kändes faktiskt inte mer än ett vanligt blodprov. På riktigt alltså. Och så fick jag dricka, ett äpple och en trisslott utan vinst.

Sen blev jag ju genomförkyld, så jag vet inte vad det där blodet duger till egentligen, men nu har jag lämnat i alla fall. Så här två dagar efter kan jag tala om att det inte ens blev ett blåmärke, till skillnad mot när man lämnar blodprover på sjukhuset eller vårdcentralen.

Det är synd att vi inte har någon riktigt blodcentral här utan bara en blodbuss, för det var i ärlighetens namn ganska trångt för sköterskorna, särskilt när någon var klar och skulle ta sig förbi och ut. Är underlaget verkligen så dåligt i Södertälje? (med andra ord, är du södertäljebo och inte ännu blodgivare, gör en insats)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ge mig ditt blooood

 1. Mia skriver:

  Bra gjort! Kan inte själv lämna blod pga medicinering.

  • Drottningen skriver:

   Ironiskt nog så kunde inte jag heller inte jag blev sjuk och gick upp 20 kilo.. men det gäller ju att stå på ”rätt” mediciner också

 2. Hanna skriver:

  Wait, what? Är Kringeltappen nedlagd? 🙁 Inser mer och mer att det var ett tag sen jag flyttade, saker händer utan att jag har en susning…

  • Drottningen skriver:

   Japp. Sen ett par år tror jag. Skylten sitter kvar och det är ingenting annat i lokalerna heller tyvärr =(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *