Här är där man är, där är där man inte är (11)

Det är en tid av statusuppdateringar om att komma bort. Eller nyss ha kommit hem. Hem från sportlovsresan och bokandet av sommarresan.

”Det är så skönt att komma bort”

Jag förstår det inte. Det finns på allvar ingen annanstans jag hellre är än hemma. Det är klart att det finns saker som är tråkiga hemma, som att städa, laga mat, betala räkningar, gå till jobbet när man inte vill, tjata på barnen som petar i maten och sådär kan man hålla på hur länge som helst. Men ändå. Hemma är där jag helst vill vara.

Och det är klart att det kan vara roligt att åka bort. Träffa människor man ser alltför sällan, se andra saker, men i ärlighetens namn så skulle det vara bättre om både människorna och sevärdheterna bara kom till mig.

Jag vill bara sova i min egen säng. I mitt sovrum. Hemma hos mig.

Och jag tänker att det måste vara jobbigt att hela tiden vilja vara någon annanstans.

(jag känner mig lite som tjuren Ferdinand, som bara ville sitta under sin korkek)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *