Låt oss tala om sömn (12)

Så jag har använt mitt aktivitetsarmband ett par dagar nu och det fattar man ju att ingenting är exakt, men ändå ganska kul att se och jämföra. Eftersom jag i normala fall går mycket mer än jag gjort de här dagarna (min gps i telefonen är paj igen, så mitt ingressande är sporadiskt och då kommer jag mig inte för att promenera) och tidigare enbart haft stegräknare i telefonen så undrar jag ju lite över hur mycket jag egentligen går på en dag.

Den här sömnmätningen som den kan begriper jag inte alls. Jag trycker på en knapp när jag ska sova, trycker på samma knapp när jag går upp och då talar den om hur mycket jag har sovit, hur mycket av sömnen som var djupsömn och hur länge jag varit vaken under den tiden.

Va? Hur går det ens till? Jag vet att man kan göra sömnmätningar, men knappast med ett armband? Jag har försökt googla och får fram något om att man rör sig mindre när man sover djupt och såna saker, men hur går det här egentligen till?

Och hur mycket djupsömn behöver man? Blablabla man behöver mindre ju äldre man blir. och får man för lite ena gången brukar kroppen se till att man får mer nästa. Gott så, men hur mycket är då lagom?

Det verkar mer och mer som om sömn, när man försöker ta reda på fakta är ungefär som fakta vad gäller graviditet och förlossning. Vissa saker vet man, men det mesta man undrar över bemöts med ”det kan vara så” och så är det med det. Ja, och ”det är helt normalt” förstås.

För övrigt är jag jättesur över att jag glömde ta på mig armbandet efter att jag hade duschat, för jag var ute med barnen och nu syns de stegen inte i statistiken! Det är som att de inte ens finns och då har jag gått dem i onödan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100. Bokmärk permalänken.

2 svar på Låt oss tala om sömn (12)

  1. Heidi skriver:

    När jag skaffade ny mobil ett par veckor sedan så fick jag med en klocka. Den mäter bland annat steg. Sedan dess har jag klockan all min vakna tid förutom när jag duschar, av förklarliga skäl.

    Idag upptäckte jag att den pausat stegräknandet och hade gjort det sisådär en timme. SVIKARE! mumlade jag åt den och startade stegräkningen igen och var bitter på att den inte hade mätt alla steg jag tagit i stallet när jag gått fram och tillbaka med vattenkannor flera gånger från stall till hage och lite annat rännande där. Minst 1500 steg som inte räknades. Inser nu att jag fortfarande är bitter över det! Tragiskt nog..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *