Fast i legitimeringsvolten (34)

Jag ansökte ju om lån för ett tag sen och eftersom jag jobbar som undersköterska insåg jag ju att en medsökande på nämnda lån vore fint. Det är alltså min sambo. Idag har han skrivit om vad han tycker om banken jag valde efter hans rekommendation.

Har du läst hans inlägg nu?

Det som inte framgår där är att jag mailade icabanken med ett sk ”säkert meddelande” i fredags för att fråga vad som egentligen (inte) händer eftersom jag inte hört ett ljud på den vecka som gått sen jag postade skuldebrevet. Eller ja, en sak som hade hänt var att det hade öppnats ett gemensamt konto i banken åt oss. Det går tydligen bra utan att medsökande har legitimerat sig om någon nu undrar vart gränsen går.

I  ”säkra meddelanden” ska man kunna skriva om hemliga saker som lånenummer och sånt som bara vi och banken ska veta, så det hade jag ju gjort. Under helgen har deras kundtjänst stängt, så det var först idag jag fick svar. ”Vänligen ring oss på telefon xx-xxxxxx)”

För de kunde inte bara skriva att ”din medsökande måste legitimera sig”? Det hade de väl fan kunnat skriva ut på facebook till och med utan att det hade varit någon fara? Men nej, i ett krypterat meddelande ber de mig ringa upp för att de ska berätta att min sambo inte hämtat det rekommenderade brevet han måste hämta för att legitimera sig.

Brevet som för övrigt innehöll en bekräftelse på att han legitimerat sig. (för tredje gången denna dag)

De plockar inte jättemånga pluspoäng, icabanken, om man så säger. Det är ju bra att de är noga med att man inte ska kunna låna pengar åt folk hur som helst, men hade jag vetat att det skulle vara så här besvärligt så hade jag funderat på valet av bank en gång till.

Ja, men hur ska man göööra då?

Ptja.. eftersom jag inte tycker att man ska kunna öppna konton med folk hur som helst heller, och det var vad de gjorde snabbt som attan när de fick skuldebrevet, så tänker jag att när de skickade ut det, som REK, så hade man kunnat ha två mottagare och så hade vi båda två varit legitimerade och klara.

För oss hade det förstås varit besvärligt ändå, eftersom vi jobbar om varandra mest jämt, men för de flesta hade det nog fungerat bra? Och sparat tid, papper, pengar och frustration.

Men jag fick ju något att skriva om idag igen förstås

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100, personligt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *