Så mycket kostar jag?

I dagens blaska kan man läsa att rökare är sjukskrivna i genomsnitt 8 dagar mer än en ickerökare. Jag undrar hur de tar reda på såna saker egentligen. Har någon ringt runt och kollat med arbetsgivarna vilka som varit sjuka under året och om de röker?

För egen del så känner jag inte igen det där alls. Jag har varit sjuk en natt det senaste året och då för att jag trodde att jag hade vinterkräksjuka. Visserligen så är jag sjuk nu och just inatt så skulle jag inte orka jobba, men nu är jag ju ledig så det kan inte räknas. De senaste åren har jag haft ungefär 3 sjukdagar per år. Jag besökte en läkare senast för snart två år sen och det gällde ingen akut sjuka som skulle ha påverkat mitt jobb hur som helst utan mer en hälsokontroll.

Min erfarenhet är snarare att det inte alls är så att rökare är sjuka oftare än andra och/eller längre, snarare så att vissa människor är sjuka jääävligt ofta och i den skaran hittar man både rökare, småbarnsföräldrar och människor med utslitna ryggar.

Må så vara då att rökpauserna skulle kunna kosta om man räknar minuter, men om jag går till mig själv så går jag ju knappast ut och röker när det larmar utan när det är stiltje på jobbet. Jag trodde att det var en självklarhet? Dessutom så har jag läst någonstans att om man tar en paus på några minuter lite nu och då så är man mer effektiv sen, ickerökare tar också pauser för övrigt.

Apoteket vet nog bäst. Själv har jag helt tappat den lilla motivation jag hade till att sluta röka. Tack så mycket.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *