Färgade ägg? (46)

Eftersom jag är förkyld och inte alls sugen på att måla ägg (som slutar med att jag får måla nästan alla) så googlade jag fram hur man färgar dem direkt så att säga. Det slutade med att jag kokade ett gäng med blåbär (okej, coops smoothiemix med blåbär, björnbär, vinbär och banan. det gick bra det med. Man tager vad man haver osv) och ett gäng med gurkmeja.

Senare på kvällen snubblar jag över ett inlägg där det liksom i förbigående nämns att äggen passar bäst till dekoration, då de blir missfärgade innanför skalet också.

Det hade gärna kunnat få stå i någon av de andra tiotals träffarna jag kollade på innan jag kokade 12 ägg. Men låt oss bortse från mitt usla sökande efter vettig information. De menar alltså att jag ska koka de här äggen, lägga dem i en skål för att de ska vara fina och sen kasta? 12 ägg? För att de är missfärgade?

Jag gav en unge ett blågrått ägg till frukost och mycket riktigt, när det skalades så är det missfärgat. Eller färgat. De är lite prickigt. Ganska fint faktiskt även om det spontant krockar med ens uppfattning om hur ett kokt ägg ser ut.

Min mamma färgade ägg med lökskal ett år (hon tröttnade väl också på tjatet om att måla ägg som sen lämnar efter sig en besk eftersmak av misslyckande, en massa kladd och omålade ägg. Aha-upplevelserna jag får i takt med att barnen så stora att jag har egna skarpa minnesbilder från min egen uppväxt i samma ålder) och jag kan inte föreställa mig att hon skulle ha kastat dem efteråt.

Vad är det för sjuk tillvaro vi lever i när man gör sånt ens? Det verkar förvisso gälla det mesta. Dessa krav på ständig perfektion så att det normala (lite kantstött och kanske lite mjuk på fel ställe och fullt funktionsduglig) blir exotiskt (rentav konstigt och fel)

Räkhalvorna jag ska göra till middagen lär vara lite prickiga alltså.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Det här inlägget postades i Blogg100. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *