Spara och slösa? (47)

I en diskussion om annat kom vi in på ekonomi och hur man har koll på utgifterna. Min syster, 13 år yngre kör med excel och lägger in allt och vet exakt vilka räkningar som kommer när. Inga överraskningar.

Jag samlar alla räkningar i en plastmapp och när någon i hushållet får lön lägger jag in dem med löneutbetalningsdag som betaldatum för att sen flytta räkningen till högen som så småningom ska in en pärm. (där de åtminstone blir sorterade när de väl kommer dit).

Vi har samma föräldrar.

I ärlighetens namn så vill jag inte ens veta hur mycket pengar vi skulle kunna ha undanstoppade om jag också tog mig tid att bokföra ordentligt, men jag orkar inte. Den där tiden som jag lägger på att betala räkningar varje månad ger mig tillräckligt ont i huvudet. Plus och minus, man ska inte hamna på minus.

Till mitt försvar så vill jag tillägga att jag inte kan räkna annat än på mina fingrar och våra räkningar är högre än tio kronor per månad. De blir betalda i alla fall, så ni ser oss inte i lyxfällan i första taget.

(Men jag är faktiskt bra på andra saker!)

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Det här inlägget postades i Blogg100. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *