Hur man slutar röka

Vi har den diskussionen ganska ofta här hemma, förmodligen mest på grund av att jag bestämde (haha) att jag skulle sluta röka och sambon hängde på, mest av sympati. Nu nästan två år senare är sambon rökfri och jag blossar glatt vidare. Nu är hans sympati inte fullt lika tydlig om man säger så.

Min plan är dock att sluta röka. Problemet är bara att jag verkar sakna viljan. Jag har läst böcker (äntligen ickerökare bla, som är en bra bok, men att ljuga mig själv blå funkar inte i det här fallet. Det är gott att röka. Jag tycker faktiskt det.) och köpt tuggummin och plåster, men ändå är det mina pinnar som vinner. Eller mitt sämre jag, beroende på hur man ser det.

Nu har det ju kommit ett nytt fantastiskt piller som kan göra folk rökfria på en dag. Det är ju bra. Det jag inte fattar är varför alla slutarökahjälpmedel som innehåller nikotin är receptfria medans de som inte innehåller nikotin är receptbelagda, ofta följt av ett tvång på att gå en slutarökakurs.

Ledsen, men min motivation sträcker sig inte till att försöka boka tid hos min husläkare och betala för att be om ett recept för att sen köa i en halv evighet på apoteket för att få piller. Dessutom har jag inget behov av att sitta i grupp och erkänna att jag är rökare och är röksugen bland en massa optimistjävlar som ska applådera och tjoa för varje timme man låtit bli att röka. En sån kurs kommer för min del sluta med att någon får en stol i skallen och sen går jag och köper cigaretter, vare sig jag är sugen eller inte.

Däremot så skulle jag mycket väl kunna tänka mig att prova tabletter om de var receptfria. För min del så är inte själva nikotinet ett problem. De gånger jag har hållit upp utan hjälpmedel så har jag inga problem med att hantera de fysiska abstinensbesvären och jag har stått ut länge nog för att de faktiskt ska gå över. Längtan efter att dra ner röken i luftrören däremot, den blir bara större och större. Jag skulle lika gärna kunna röka te om det var så.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Hur man slutar röka

 1. Ironical Clan skriver:

  Och så länge du inte har viljan kan du lika gärna låta bli att försöka. *tycker*

  Annars resulterar det bara i ett misslyckande och såna är aldrig bra att dras med. Självförtroendet behöver vara på topp den dagen du faktiskt bestämmer dig för att sluta.

 2. La Reina skriver:

  jo, fast grejen är ju att jag inte vill, men jag vill vilja så att säga. Josh ville inte heller, han bara gjorde det ändå.

 3. Josh skriver:

  Ja, för ibland måste man göra saker som man inte vill. *mallgroda*

 4. Amanda skriver:

  Nyfiken nu. Slutade du röka när du blev med barn/planerade att bli med barn/födde barn? Eller röker du fortfarande?

 5. Drottningen skriver:

  Amanda: Jag slutade röka. =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *