Katter är renliga djur (63)

Ni vet att man säger så va? Katter är så renliga djur. De tvättar sig själva och gräver ner bajset (en del gör det iaf) och så tror man att de är typ.. inte grisiga?

Fel!

De är grisiga och rentav ganska äckliga ibland.

Alla som har innekatter vet att om det står en blomkruka där katten tänker sitta/ligga så byts den strax ut mot en katt. Den kan dessutom se lite kränkt och förvånad ut när krukan åker i golvet med en smäll och jorden sprutar ut över golvet. Katten alltså, inte krukan.

De sprätter kattsand omkring sig när de varit på lådan. Jo, men det är ju för att gräva ner bajset, tänker någon. Mmmm… i hela badrummet? Och ganska ofta så skottar de ut bajset också när de kommer igång ordentligt. Kanske in under badrumsmattan också Renligt ja.

När de äter så skulle man kunna tro att det fanns någon slags värdighet, men mängden kattmat som tydligen skvätter omkring när de kastar i sig maten är inte ens rimligt. Fick katten i sig nånting över huvud taget?

Bästa är om man har en hetsätarkatt och ett matvrak. En gång såg jag hur den ena katten spydde upp mat som den andra kastade sig över. Mmmm..varm mat.

Ja, och så hårbollarna då. Gärna på en matta om sådan finns. Annars går det bra på post, kläder och i värsta fall under en säng eller en soffa där man inte kommer åt.

Så. Jorå, katter är renliga djur. Hundar, som ju inte tvättar sig själva och äter bajs…

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100, Katter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *