Fler flugor i en smäll

Jag har beställt en julklapp från bokus (vad kan det vara…) och passade då på att beställa några till mig själv också. Visserligen så ska jag få låna ännu en kasse böcker i helgen, men ska det fortsätta så här så måste jag faktiskt pausa ibland från dyngan.

Varför har inte del tre av Det svarta tornet släppts än förresten? Man kan titta på hur den ser ut och jag vet att den är översatt så vad väntar man på?

Ska jag bjuda på ett boktips? Okej, för att han nämndes för någon dag sen: Arto Paasilinnas bok Kollektivt självmord. Alltså, han har skrivit flera bra böcker, men jag har också läst ett par ganska trista. Kollektivt självmord är dock allt annat än trist även om den är ganska mörk, karg och lite bitter, precis som finnar överlag sådär.

Så här skriver Bokus om boken: Ödets nyckfulla spel gör att överste Kemppainen och direktör Rollonen stöter på varandra i en avsides belägen lada, dit de kommit för att ta sina liv. Efter en nattlig diskussion hittar de en mycket bättre lösning än att sluta livet med ett trist självmord i en gammal fallfärdig lada. Det finns säkert tjogtals självmordskandidater runt om i landet. Varför inte samla dem och genomföra historiens mest anmärkningsvärda kollektiva självmord?

Det är startskottet till en halsbrytande resa i lyxbuss mot dödsriket, där jakten på den perfekta viloplatsen går från Finland, genom Nordnorge till södra Europa…

Den är roligare än vad den verkar alltså. Om någon nu undrade. Lita på mig.

Det här inlägget postades i Böcker. Bokmärk permalänken.

4 svar på Fler flugor i en smäll

 1. Caroline skriver:

  Del tre? Det är väl nästan tio år sedan den kom ut?

 2. La Reina skriver:

  caroline: jo, det är klart, men inte på svenska. nu ska ju hela serien översättas och släppas i en serie

 3. Caroline skriver:

  jaså, då är jag med. Orkar aldrig vänta på att böcker ska bli översatta så jag läser mest på engelska när det är nya böcker.
  Så Wastelands har inte översatts alls förrän nu menar du?

 4. La Reina skriver:

  jodå, eller nej. de två första böckerna översattes för länge sen (den första 1989, jag kollade just) och sen tog det bara stopp fram tills nu när man gjort en nyöversättning av de två första böckerna och sen ska väl de andra följa efteråt. om de inte ändrar sig igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.