Spelkväll, inte kalas (76)

Äldsta ungen fyller 8 år om en månad och redan nu, faktiskt sen ett tag tillbaka, har den här kalashuvudvärken funnits där. Ungefär sen lilla ungens kalas tog slut faktiskt.

Men så föreslog jag för den stora att om han inte var helpepp på stort kalas (det skenar iväg fortare än man vill veta och sen står man där med 20 ungar som låter illa och stökar ner) så kan man göra andra saker. Man måste inte ha kalas bara för att andra har det. Man kan bjuda bara några stycken och ha en filmkväll t ex. Eller spelkväll. Eller göra något. Eller strunta i det helt och äta tårta till frukost. Eller låtsas som att det är en dag, vilken som helst.

Så han vill ha spelkväll!!!

Den lättnaden. Så istället för stort kalas ett litet gäng som spelar tvspel (och låter illa och stökar ner) och som man kan bjuda på hämtpizza och chips och sen håller man sig ur vägen.

Bland det bästa med att barnen blir större. Lilla ungen planerar nu för sin spelkväll när han fyller år (i mars nästa år), för nu ska inte han heller ha något kalas. Vad gäller den ungen så misstänker jag dock att han hinner ändra sig.

Men ändå, spelkväll. Inte kalas.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i barnen, Blogg100. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.