13 reasons why (79)

En annan serie jag tycker ni ska titta på är 13 reasons why som går att hitta på Netflix. I korta drag så är det en tjej som tar livet av sig, men innan hon gör det spelar hon i 7 kassettband där hon berättar om varför. Den är inte svart eller vit och i slutändan så är vi alla lite goda och lite onda, människor helt enkelt.

Den är omskriven för sina brutala våldtäktscener (vet inte om de är så brutala, men kanske obehagligt realistiska?) och framför allt för att serien kan användas som instruktion för ungdomar som vill ta livet av sig.

För det första är det ingen ungdomsserie. Alls. Jag förstår att ungdomar tittar på den och hade jag varit 17 hade jag också tittat på den. Och känt igen mig och identifierat mig med människor och känt igen de som hade samma roller i verkligheten som man hittar i serien.

För det andra så är jag ganska säker på att om man vill ta livet av sig så hittar man ett sätt. Det är liksom inte det som är problemet, att man inte vet hur man gör.

Jag och sambon tittade tillsammans på andra hälften av avsnitten och när vi efteråt pratade om vilka karaktärer vi avskydde mest och vilka vi hade förståelse för så visade det sig att det var ganska olika. Jag gissar på att det har att göra med hur vi relaterar och vad vi har i bagaget. Det är trots allt lite skillnad på att växa upp som tjej och som kille, oavsett vad vi tycker om det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100. Bokmärk permalänken.

2 svar på 13 reasons why (79)

  1. Mia skriver:

    Tänkte jag skulle börja med att läsa boken, har varit nära att köpa den ett par gånger. Nu när den kommit som tv-serie är det dags att göra slag i saken.

    • Drottningen skriver:

      den finns som bok alltså? Jag hade ingen aning, snubblade över den på Netflix och tänkte jaja, och sen kollade jag på typ tre avsnitt i ett svep och jag brukar få tvinga mig igenom serier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *